Uzaydaki Çinli taykonotların menüsünde 120 çeşit yemek var

Çin'in Shenzhou 12 uzay misyonunda görev alan taykonotlar, uzay projelerinde daha önce görülmüş olanın aksine çok daha zengin bir yemek menüsüne sahipler.

Nie Haisheng, Liu Boming ve Tang Hongbo adlı taykonotlar 17 Haziran'da Tianhe uzay istasyonu modülüne yerleştiler ve daha önce (29 Mayıs'ta) gönderilmiş olan malzemelere eriştiler.

Taykonotların menüsü oldukça zengin. Çeşitli temel gıdalar, taze meyve ve sebzeler, çaylar, çorbalar ve meyve suları taykonotları bekliyordu. Toplamda 120 çeşit var.

Çin'in baş taykonot eğitmeni Huang Weifen, hükümete ait televizyon kanalı CCTV'ye verdiği demeçte; yiyeceklerin genellikle katı, kemiksiz, küçük parçalar hâlinde olduğunu ve taykonotların kişisel zevklerini karşılamak için seçildiğini söyledi. Yemekler sarımsak sosunda kıyılmış domuz eti, kung pao tavuğu, karabiberli sığır eti, lahana turşusu ve kıyılmış domuz eti ve daha fazlasını içeriyor.

Huang, "uzay istasyonunu mutfak ve mikrodalga fırınla da donattık, böylece yiyecekleri ısıtmak için eskisinden daha fazla yönteme sahipler. İhtiyaçları olduğunda sıcak yemek yiyebilirler" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!