Valilikten Ensar'a tarihi ev tahsisi!

ilerihaber’de yer alan habere göre ?Isparta’nın tarihi miraslarından, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak’ta bulunan ve daha önce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne tahsisli tarihi bina...

ilerihaber’de yer alan habere göre ?Isparta’nın tarihi miraslarından, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak’ta bulunan ve daha önce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne tahsisli tarihi bina AKP’lilerin İl Genel Meclisinde oy çokluğu elde etmesiyle 10 yıllığına 45 çocuğun istismara? ?u??????ğradığı skandalın merkezinden duran Ensar Vakfı’na tahsis edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi, Isparta İl ?G?enel ??Meclisinin “kamu kurum ve kuruluşları'' dışında bir vakfa “bedelsiz taşınmaz tahsisi'' yapma yetkisi olmadığını hatırlattı.

Derneğin açıklamasında, “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 64 üncü maddesinin (d) bendi ''Kendilerine ait taşınmaz malları, asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak ve süresi yirmi beş yılı geçmemek üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edebilir’ demektedir. Ensar Vakfı bir ''kamu kurum ve kuruluşu’ değildir'' dendi.

Dernek yaptığı açıklamada Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın İl Genel Meclisinin aldığı hukuk dışı tahsis kararını iptal etmesini, aksi taktirde yasal yollara başvurulacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu
Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak