Vatandaşa soruldu: AK Parti zenginlerin partisi mi?

Metropoll Araştırma şirketi vatandaşlara “Sizce Ak Parti, zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?” diye sordu.

Yüzde 70’in üzerinde çıkan enflasyon vatandaşın cebindeki parayı günbegün eritmeye devam ederken, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizim ülkemizde teknik anlamda enflasyon değil fiili bir hayat pahalılığı sorunu vardır” açıklaması da tepki çekti.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı, içinde bulunduğumuz dönemde Metropoll Araştırma şirketi 2022 yılının Haziran ayı anketinde vatandaşlara “Sizce AK Parti, zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?” diye sordu.

YÜZDE 55 ZENGİNLERİN PARTİSİ DEDİ

Bu soruya katılan yurttaşların yüzde 55’lik kısım “Zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir” yanıtını verdi. “Yoksulların partisidir” diyenlerin oranı yüzde 31.9, “Fikrim yok” diyenlerin oranı ise yüzde 13.1’de kaldı.

MetroPoll kurucusu Özer Sencar yaptığı paylaşımda, “Haziran 2021 araştırmasında sorduğumuz “AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” sorusuna seçmenlerin yüzde 55 zenginlerin partisi olduğunu söylüyor” ifadeleriyle sonucu açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
321 zehir taciri yakalandı
Beklenen KDV zammı geldi!
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak