Velilerden öğretmenlere destek

Geçen 29 Aralıkta bir günlük iş bırakma eylemine katılan Muğla genelindeki KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi 260 öğretmenin il dışına sürgün edileceğinin duyulmasının ardından, Öğrenci...

Geçen 29 Aralıkta bir günlük iş bırakma eylemine katılan Muğla genelindeki KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi 260 öğretmenin il dışına sürgün edileceğinin duyulmasının ardından, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) öğretmenlere destek verdi.

Veli-Der Marmaris Şubesi önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci velisi ve dernek üyesi, öğretmenlere verilen cezanın kendilerine ve öğrencilere de aynı bedelle kesildiğini belirtti.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması okuyan Veli -Der Marmaris Şube Başkanı Özgür Çağlı, "Geçtiğimiz hafta öğrendiğimiz bu durum biz velileri oldukça endişelendirdi. Marmaris'te daha halihazırdaki sorunları çözemezken bir de öğrencilerimizin derslerinin boş geçmesine yol açacak olan eğitim yılı içindeki sürgün kararı hukuki, insani ve eğitim hizmeti açısından kabul edilemez" dedi.

Tam sınav döneminde bu durumun ortaya çıkmasını öğrencilere verilen büyük bir ceza olarak niteleyen Çağlı, "Umut ediyoruz ki bu sürgün edilme olayı sadece bir söylentiden ibarettir. Çocuklarımızın sınavlarının başladığı, sekizinci sınıfların TEOG sınavının olacağı düşünülürse ortaya çıkacak vahim tablo üzücü olacaktır. Buradan yöneticilere seslenmek istiyoruz. Bu söylentiyi ortadan kaldırmanın yolu böyle bir il dışına sürgün hazırlığının olmadığının açıklanmasıdır. Sizlerden böyle bir açıklama bekliyoruz. Eğer böyle hukuk dışı olarak, öğretmenlerimizi cezalandırma yoluna gidilirse biliniz ki sadece öğretmenlerimizi değil biz velileri ve öğrenci çocuklarımızı cezalandırmış olacaksınız. Böyle bir durum olursa, çocuklarımızla birlikte öğretmenlerimizin yanında yer alacağımızı şimdiden bildiriyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!