Vergi Ödemelerinde Sahte Site Tehlikesi: GİB'den Önemli Uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, son günlerde artan sahte e-posta dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Kurum, özellikle "vergi borcunuz var" başlıklı e-postalarla mükelleflerin sahte web adreslerine yönlendirildiğini ve kredi kartı ile kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını belirtti.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN SAHTE "VERGİ BORCUNUZ VAR" E-POSTALARINA KARŞI UYARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaşları ve mükellefleri uyardı. GİB, vergi işlemlerinin ve ödemelerinin yalnızca Başkanlığın resmi web sitesi, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiğini vurguladı. Konuya ilişkin açıklama, GİB'in resmi web sitesinde yayımlandı.

GERÇEK SİTEYİ KOPYALAMIŞLAR

GİB'in açıklamasında, bazı ulusal medya organlarında çıkan haberler ve Başkanlığa gelen başvuru ve şikayetlerden, vatandaşlara ve mükelleflere GİB adına sahte e-postalar gönderildiği ve bu e-postalarla vergi borcu olduğu yönünde yanıltıcı bilgiler verilerek dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu belirtildi. Bu sahte e-postalarda, GİB’in Dijital Vergi Dairesi web sayfasının (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalanarak oluşturulan düzmece bir siteye yönlendirilme yapıldığı ve bu şekilde vatandaşların kredi kartı ile kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamada, bu ve benzeri yöntemlerle maddi menfaat sağlamaya veya kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye yönelik dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların ve mükelleflerin son derece dikkatli olmaları gerektiği, sahte e-postalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

‘ÖDEMELERİ BURAYA YAPIN’ UYARISI

GİB, mükelleflerin mağduriyet yaşamamaları için vergi işlemlerinin ve ödemelerinin yalnızca Başkanlığın resmi web sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar üzerinden yapılması gerektiğini belirtti. Başkanlık, vatandaşların bu tür sahte e-postalara karşı dikkatli olması gerektiğini yinelerken, dolandırıcılıkla karşılaşan mükelleflerin Vergi İletişim Merkezi'ni (VİMER-189) arayarak bilgi alabileceklerini duyurdu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.