Xi, Ulusal Güvenliğin İyi Koordine Edilmesinin Önemini Vurguladı

BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kalkınma ve güvenliğin daha iyi koordine edilmesinin mühim olduğuna işaret etti.

BEİJİNG, 13 Mart (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kalkınma ve güvenliğin daha iyi koordine edilmesinin mühim olduğuna işaret etti.

Xi Pazartesi günü ulusal yasama organı olan 14. Ulusal Halk Kongresi'nin ilk oturumunun kapanış toplantısında yapmış olduğu konuşmasında, "Güvenlik kalkınmanın temeliyken, istikrar refah için bir ön koşuldur" dedi.

Cumhurbaşkanı, ulusal güvenliğe yönelik bütünsel bir yaklaşım benimseme, ulusal güvenlik sistemini iyileştirme, Çin'in ulusal güvenliği koruma kapasitesini güçlendirme, kamu güvenliği yönetimini geliştirme, toplumsal yönetim sistemini iyileştirme ve yeni bir güvenlik mimarisiyle Çin'in yeni kalkınma modelini koruma gereğinin altını çizdi.

Xi ek olarak, ulusal müdafa ve silahlı kuvvetlerin modernizasyonunun her anlamda ilerletilmesini ve silahlı kuvvetlerin ulusal egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını etkili şekilde koruyabilecek "çelikten yapılmış Çin Seddi" haline getirilmesi yönünde çaba gösterilmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!