XRP Yatırımcılarına Kötü Haber, Düşüşe Hazır Olun!

Piyasanın en popüler altcoin’lerinden Ripple (XRP) 2020 yılında %25’in üzerinde kazanç sağladı. Ancak bazı analistlere göre XRP bu kazançların tamamını kaybetmek üzere olabilir.

Ortaya çıkan grafiklere göre XRP’nin düşüşe geçeceğini gösteren 3 teknik sinyal bulunuyor. Yapılan açıklamalarda, uzun vadeli bir hareketli ortalama dalgasının, fiyat ile momentum arasında bir düşüş ayrışmasının ve bir death cross’un birleşiminin 0,15 dolara kadar geri çekilmeye sebep olabileceği ifade ediliyor.


Düşüş İşaretleri


Analistlerin açıklamalarına göre XRP, 2018 yılından bu yana çizdiği düşüş eğrisini tersine çevirmeyi henüz başaramadı. Özellikle 200 haftalık hareketli ortalamanın yanında güçlü bir yukarı yönlü ivmenin kazanılamaması Ripple’ın düşüş ihtimalini artırıyor.
Yapılan açıklamalara göre Ripple ilk olarak 2019 yazında 200 haftalık hareketli ortalamanın altına düştü. Ayrıca bu bölgede sürekli reddedilen XRP, son üç denemesinde de başarısız oldu.


Bunlar ek olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) de düşüş sinyali veriyor. Özellikle yukarı bahsi geçen 200 haftalık hareketli ortalama ile birleştiğinde düşüşün olasılığının ve gücünün arttığı ifade ediliyor. Hatta analistler bu durumun etkilerinin görülmeye başladığını düşünüyor.


Ripple Death Cross


XRP ayrıca bir Death Cross’un etkisi altında da aşağı doğru işlem görüyor. Bu, bir varlığın uzun vadeli hareketli ortalamasının kısa vadeli hareketli ortalamasının üzerinde kapandıktan sonra ortaya çıkan bir düşüş göstergesi olarak nitelendiriliyor. Analistlere göre bu durum uzun vadeli bir zayıflığın işareti olarak değerlendirilmeli.
Bu üç etkene ek olarak XRP’nin düşük işlem hacmi ve volatilitesinin de düşüş işareti verdiği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kritik Haberleri

100. Yıl törenleri ve Cumhuriyet'i sahiplenme
Merve Dizdar, teşekkür konuşmasında Erdoğan'a övgüler sıraladı, ne olurdu?
Mitingi kalabalık göstermek için hangi hileleri deneyip yakalandılar?
İşte 4 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'deki karar
Atatürk, İnönü, Özal ve Demirel'in cumhurbaşkanlığı geçerli değil mi?