Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti

Yapay zeka (AI), insan gözünden kaçan görüntülerdeki ayrıntıları görecek şekilde eğitilebilir . Artık bir yapay zeka sinir ağı, bir Raphael tablosundaki bir yüzle ilgili olağandışı bir şey tespit etti: Bu, aslına bakarsak Raphael tarafınca boyanmamıştı. İşte detaylar...

Madonna della Rosa (veya Güllü Meryem) tablosunda görülen yüz, Aziz Joseph'e ait. Bilim adamları uzun süredir bu tablonun Raphael'in orijinal eseri olup olmadığı konusunda tartışıyorlardı. Ancak yeni bir analiz yöntemi, yapay zeka algoritmalarına dayanarak, tablonun bazı fırça darbelerinin farklı bir sanatçıya ait olduğunu düşünenlerin yanında yer aldı.

İngiltere ve ABD'den araştırmacılar, özel bir analiz algoritması geliştirerek İtalyan ustanın çalışmalarını baz aldılar. Matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Hassan, "Derin özellik analizini kullanarak, bilgisayarı, fırça darbelerinden, renk paletine, gölgelendirmeden ve eserin her yönüne kadar Raphael'in stilini çok detaylı bir şekilde tanıması için eğitmek amacıyla orijinalliği kanıtlanmış Raphael resimlerinin resimlerini kullandık." dedi.

Bu analiz yöntemiyle, tablonun diğer yüzlerine benzer olmadığı ortaya çıktı. İDN'lerin kurulması gibi diğer teknolojik gelişmelerin yanı sıra, yapay zeka da klasik sanat eserlerinin incelenmesinde önemli bir rol oynuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Haluk Levent'ten Eurovision yorumu geldi!
Kızılcık Şerbeti'nin bir oyuncusu daha skandalla gündeme geldi!
İklim Değişikliği ve Artan Sıcaklık: İnsan Vücudunun Dayanma Sınırları Tehlikede
Oxford Araştırmacılarından Kara Deliklerde "Dalma Bölgesi" Keşfi
Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!