YAŞ'ın 'kış toplantısı' iptal

Yapılan düzenlemeler öncesi yılda iki defa toplanan YAŞ, teamüller gereği bu toplantılarını ağustos ayı başı ile kış döneminde yapıyordu. Yaz dönemi toplantısı olarak nitelendirilen ağustos ayındaki toplantıda şura üyeleri...

Yapılan düzenlemeler öncesi yılda iki defa toplanan YAŞ, teamüller gereği bu toplantılarını ağustos ayı başı ile kış döneminde yapıyordu. Yaz dönemi toplantısı olarak nitelendirilen ağustos ayındaki toplantıda şura üyeleri Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfileri ele alırken, kış dönemindeki toplantıda TSK'nın harbe hazırlık durumu, bölgesel gelişmeler gibi konular gündeme geliyordu.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile Yüksek Askeri Şura'nın yapısında da değişikliğe gidildi. Düzenlemeyle Yu¨ksek Askeri S¸ura'nın Başbakanın çağrısıyla yılda en az bir kez toplanması kararlaştırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, şuranın kış dönemi toplantısının bu sene gerçekleştirilmesi öngörülmüyor. Şuranın sekretarya görevinin devredildiği Milli Savunma Bakanlığınca bununla ilgili bir çalışma yürütülmüyor. Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı durumunda, şura toplantısı için hazırlıklara başlanabileceği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

O İsim de Kadroda: Bahar Dizisine Flaş Transfer! Yasemin Kay Allen Geliyor!
Kredi Borcunu Emekli Maaşıyla Ödeyenlere Yargıtaydan Emsal Karar Geldi!
İŞKUR'un verilerine göre, önümüzdeki on yılda bu mesleklerin talebi artacak!
IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu