Yatırımcılar Zor Durumda! En Büyük 10. Kripto Para 2.7 Milyar Dolar Kaybetti

Ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram'ın sahibi Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının ardından, Telegram ile bağlantılı bir kripto para birimi büyük bir değer kaybı yaşadı.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, 25 Ağustos'ta Azerbaycan'dan özel jetle geldiği Fransa'da havalimanında gözaltına alındı. 39 yaşındaki milyarder, popüler mesajlaşma uygulamasının suç amaçlı kullanımını engellemeye yönelik adımlar atmaması nedeniyle gözaltına alındığı açıklandı.

Durov'un gözaltına alınmasının ardından piyasalarda önemli dalgalanmalar yaşandı. Telegram ile bağlantılı bir blok zinciri projesi olan Toncoin, bu olayın ardından 2.7 milyar dolar değer kaybetti. Gözaltına alınma haberinin hemen sonrasında Toncoin, %20'den fazla değer kaybına uğradı.

Bloomberg'in verilerine göre, kripto para piyasasının en büyük 10. varlığı olan Toncoin, Durov'un gözaltına alınmasının ardından değerinde %16 oranında bir düşüş yaşadı. The Open Network (TON) blok zinciri, Telegram'ın 900 milyon aylık kullanıcısına erişim sağlayarak uygulama içi ödemeler ve oyunlar gibi hizmetleri etkinleştirmeyi amaçlıyor. TON'un yükselişi, Telegram'ın WeChat benzeri bir "süper uygulama" olma potansiyelini artırmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.