Yeni Kendini Temizleyen Duvar Boyası: İç Mekanlarda Sağlıklı ve Çevre Dostu Bir Çözüm

Yeni geliştirilen kendini temizleyen duvar boyası, güneş ışığını kullanarak iç mekanlardaki kirleticileri parçalayarak sağlıklı bir yaşam ortamı sunuyor. Dayanıklı ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor.

Güneş ışığını kullanarak iç mekanlardaki kirleticileri parçalayarak sağlıklı bir yaşam ortamı sağlayan yeni kendini temizleyen duvar boyası, çevre dostu ve dayanıklı bir çözüm sunuyor.

TU Wien ve Università Politecnica delle Marche'den bir araştırma ekibi, sıradan duvar boyasına eklenen özel titanyum oksit nanopartikülleri sayesinde kendini temizleyen duvar boyası geliştirdi. Bu nanopartiküller, güneş ışığını kullanarak havadaki kirleticileri bağlayıp parçalayarak duvarları kendi kendine temizler. Bu inovasyon, iç mekan havasında biriken çeşitli kirleticileri uzaklaştırarak "hasta bina sendromu" gibi sağlık sorunlarını önleyebilir. Ayrıca, bu yeni duvar boyası, diğerlerinden daha uzun süre dayanır ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildiği için kaynak tasarrufu sağlar. Araştırma ekibi, yapılan deneylerin başarılı olmasıyla ticarileştirme sürecine yönelik adımlar atmaktadır. Bu gelişme, gelecekte iç mekanlarda daha temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sağlama potansiyeline sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Oxford Araştırmacılarından Kara Deliklerde "Dalma Bölgesi" Keşfi
Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!