Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik: Eşcinsellik yayılmacılığına karşı verilecek politik mücadelenin fitili ateşlend

"Türkiye’de dün itibariyle sadece bir Anayasa değişikliği sürecine girilmedi; eşcinsellik yayılmacılığına karşı verilecek politik mücadelenin fitili ateşlendi"

Çelik başörtüsü konusunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışının ardından Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Anayasa'da değişiklik' çağrısına değinerek, "Türkiye’de dün itibariyle sadece bir Anayasa değişikliği sürecine girilmedi; eşcinsellik yayılmacılığına karşı verilecek politik mücadelenin fitili ateşlendi" yorumunu yaptı.

Çelik, Erdoğan’ın 'Anayasa'da değişiklik' çağrısıyla CHP’yi büyük bir çıkmaza soktuğunu savundu. Erdoğan’ın çağrısına CHP’li Özgür Özel’in  “Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar” yanıtını verdiğini hatırlatan Çelik, şöyle devam etti: “’Başka değişiklikler’ neler olabilir mesela? Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çağrısı yaptığı konuşmasında, ‘kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile’ vurgusu da yaptı.

Tam olarak şu cümleyi kurdu: ‘Kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu da güçlendirerek geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım.’

Erdoğan’ın bu önerisini bundan sonra çok fazla konuşacağız. Yeni Anayasa çalışmaları sürecinde çıkacak tüm tartışmalar, siyasi kavgalar ve başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası baskıların tek nedeni olacak. Abartmadığımı yeni Anayasa çalışmalarında göreceğiz. Hatta ilk tepkiler gelmeye başladı bile. Gazeteci Nevşin Mengü’nün ‘anti LGBTİ yasası yükleniyor’ paylaşımını da başlayacak yeni siyasi ve sosyolojik tartışmanın ilk cümlelerinden biri olarak kayıtlara geçirebiliriz."

Mevcut Anayasa’da ailenin korunmasıyla ilgili bir “açık” bulunduğunu ve Erdoğan’ın dünkü sözlerinin Anayasa’nın 41. Maddesi’ne denk düştüğünü yazan Çelik, bu konuda Anayasa’da değişiklik yapılması gerektiğini savundu.

CHP’nin  “başka değişiklikler” diyerek Anayasa değişikliğine kapıyı kapattığını yazan Çelik, özetle yazısına şöyle devam etti:

Anayasa’yı değiştirmek için AK Parti ve MHP’nin oyları yetmiyor. Değişiklik için 400 oy gerekiyor. Seçim öncesi pek mümkün değil lakin referandum için de en az 360 oya ihtiyaç var. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın Meclis’te 337 sandalyesi var. Bu dağılımda Anayasa değişikliği için muhalefetin destek olması gerekiyor.

Cumhur İttifakı’nın sandalye sayısı yetersiz ama Erdoğan’ın Anayasa hamlesi ile muhalefet bloğundaki bazı partiler pozisyonlarını gözden geçirmek zorunda kalabilirler.

Bu nedenle de Türkiye’de dün itibariyle sadece bir Anayasa değişikliği sürecine girilmedi. Bütün dünyada politik baskılama, ticari ekosistem ve nesilleri dönüştürmeye dönüşen eşcinsellik yayılmacılığına karşı verilecek politik mücadelenin fitili ateşlendi. İstanbul’da yapılan büyük aile yürüyüşüne gösterilen ilgi, sivil tepkinin sesinin yüksekliği kamuoyunun beklentisini de ortaya koydu.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!