Yeniden Refah Partisi'nden dikkat çeken bir hamle geldi: YRP'den AK Parti'ye 'Yolsuzluk�

Yeniden Refah Partisi Fatih ilçe Belediye Başkan Adayı Halit Özkarataşlıoğlu'nun AKP'ye yolsuzluk mesajı içeren 'Süpür Gitsin' başlıklı seçim afişi gündemde yerini aldı. Bazı ifadeler büyük tepki çekti..

Yeniden Refah Partisi'nden dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Fatih ilçe belediye başkan adayı Halit Özkarataşlıoğlu'nun sosyal medya hesabında paylaştığı ve daha sonra tepkiler üzerine sildiği seçim afişi gündemde yerini aldı. Özkarataşlıoğlu'nun paylaşımında AKP'ye yönelik yolsuzluk iddiaları da dikkat çekti.

Halit Özkarataşlıoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında yayınladığı videoda kullanılan "Fatih, Fatihlilere teslim edilecek. Ahlak yoksa, düzensiz göç vardır" ifadesi büyük tepki çekti.

Videoda Özkarataşlıoğlu'nun, "Fatih'i Fatihlilere teslim edeceğiz" sözleri, kime atıfta bulunduğu belirsizliğini korurken, "Ahlak yoksa, düzensiz göç vardır" ifadesi göçmenleri ahlaksızlıkla ilişkilendirdiği için eleştirildi.

Özkarataşlıoğlu'nun sözleri, Zafer Partisi'nin ırkçı söylemlerini hatırlattı. Zafer Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Hande Karacasu da seçim çalışmaları sırasında göçmen karşıtı ve ırkçı ifadeler kullanmıştı. Karacasu, "Fatih'i yeniden Fatihlilerin yapacağız" ve "Göçmenler buradan gidecek" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İçişleri Bakanı: 'Çember-18 Operasyonlarında 81 İlde 4,995 Firari Yakalandı'
Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den açıklama: "Pençe’de kilit bu yıl kapanacak"
Ege Denizi'nde Kurtarılan 47 Göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
Asker kaçakları polise saldırdı