Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti

Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti

Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: ... Türkiye ve Yunanistan arasındaki yakınlaşma süreci Miçotakis'in Ankara ziyaretiyle ivme kazanıyor. İki liderin buluşması, ekonomi ve ticaret başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğini artırma hedefini güçlendiriyor.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki yakınlaşma süreci, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ankara ziyaretiyle yeni bir aşamaya giriyor. İki liderin buluşması, ekonomi, ticaret ve siyasi ilişkilerde işbirliğini artırmayı hedefliyor. Bu ziyaret, bölgedeki barış ve istikrar için önemli bir adım olarak görülüyor.

Türkiye ile Yunanistan arasında ortalama 15 aydır devam eden yakınlaşma sürecinde, başta iki ülkenin liderleri olmak üzere siyasetçiler sık sık bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis, son bir yıl içinde üç kez buluştular. Miçotakis'in yarın Ankara'ya gerçekleştireceği ziyaret ise bu görüşmelerin dördüncüsü olacak.

İki ülke arasındaki ilişkilerde 2020'den sonra artan gerilim dönemi, Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tansiyonun düşmesine ve iki komşu ülkenin yeniden yakınlaşma sürecine girmesine yol açtı. Her iki taraf da karşılıklı jestlerle bu yakınlaşma sürecine katkı sağladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Miçotakis'in Ankara ziyareti sırasında Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler çeşitli boyutlarıyla ele alınacak, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımlar tartışılacak. Ayrıca, güncel bölgesel ve küresel meseleler de görüşülecek ve ilişkilerin ahdi zeminine katkı sağlayacak anlaşmaların imzalanması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Aralık 2023 tarihinde Atina'da gerçekleşen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi sırasında Yunanistan'ı ziyareti, ilişkilerde yeni bir döneme işaret etti. Bu ziyaret sırasında imzalanan Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi ile iki taraf da dostane ilişkileri ve barış içinde bir arada yaşama konusundaki kararlılıklarını ortaya koydu.

Ekonomi başta olmak üzere çeşitli alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesi hedeflenirken Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hedefi 10 milyar dolara çıkarılması planlanıyor. Ayrıca, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına seyahatlerinde uygulanan kolaylaştırılmış vize sürecinin devamı ve düzensiz göçle mücadele gibi konular da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralık ayındaki ziyaretinde imzalanan anlaşmalara ilave olarak, Sağlık ve Tıp Bilimleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi alanlarında yeni anlaşmaların imzalanması masaya yatırılacak. İki liderin ziyaret sırasında yapacağı ortak açıklama ile Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki olumlu gidişat vurgulanacak.

"Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti" haberi, 13 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  2. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  3. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  4. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  5. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  6. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  7. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  8. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  9. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  10. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  11. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  12. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  13. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  14. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  15. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  16. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  17. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  18. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  19. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  20. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
Türkiye Haberleri