Yine Ensar, yine çocuk istismarı!

İstanbul’da Dudullu Ensar Anaokulunda, 4-6 yaş arasındaki çocuklara ihram giydirildi, maket kâbe tavaf ettirildi. Uzmanlar "Bu yaştaki çocuklara soyut kavramlar öğretmek, kişiliklerini etkiler" dedi. Evrensel'den Eylem Nazlıer'in...

İstanbul’da Dudullu Ensar Anaokulunda, 4-6 yaş arasındaki çocuklara ihram giydirildi, maket kâbe tavaf ettirildi. Uzmanlar "Bu yaştaki çocuklara soyut kavramlar öğretmek, kişiliklerini etkiler" dedi. 

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, Karaman’da onlarca çocuğa cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın İstanbul Dudullu’da bulunan anaokulunda, “Değerler eğitimi'' adı altında 4-6 yaş arasında çocuklara hac ibadetinin nasıl yerine getirildiğine dair simülasyonlu "eğitim" verildi.

Maket kâbe etrafında dönen erkek çocuklara, ihram giydirildi, çocuklar Arapça ilahiler eşliğinde maket kâbede tavaf ettirildi. Başka bir sunumdaysa, Kuran okumayı öğrenen 2 öğrenciye taç, kız çocuğuna ise türban takıldı.

"ÇOCUKLAR YETİŞKİNLER TARAFINDAN NESNELLEŞTİRİLİYOR"

Çocuk Gelişimi Uzmanı Ezgi Koman, dini kavramların yer aldığı programların çocukların kişiliklerinin gelişimi etkileyeceğini söyledi.

Çocuk gelişimi açısından çocukların soyut düşünme becerileri 11-12 yaşından  sonra geliştiğini söyleyen Koman, “3-6 yaş gibi sadece somut düşünme döneminde olan çocuklara, çok fazla soyut kavramların yer aldığı dinsel kavramların, olguların yer aldığı eğitim programları çocuklarda derin karmaşalara sebep olur. Onların güven duygusunu zedeler, çocuklarda korku, stres ve kaygı yaratabilir. Bu dönemde, dini kavramların yer aldığı programlar çocuklar için çok ağır yük oluşturur. Onların başarı duygusunu zedeler, kişiliklerinin özgürce gelişimini sınırlar'' dedi.

Koman, “Burada sorulması gereken soru neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyuldu? Açıkçası bu sorunun yanıtını biliyoruz: Her zaman olduğu gibi çocuklar yine yetişkinler tarafından nesneleştiriliyor. Bu yaştaki çocukların ihtiyacı olan; onların güven duygusunu geliştiren, yaşamı anlama ve anlamlandırma süreçlerine yardımcı olan, özgür düşünebilen bireyler olarak gelişimlerini sağlayan; kendilerini korkmadan gerçekleştirebilecekleri bilimsel, neşeyle, sevgiyle ve oyunla kurgulanmış eğitim programlardır'' diye konuştu.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!