Yoksulluğun fotoğrafını paylaşan öğretmen görevden alındı!

Yoksulluğa karşı battaniyeden çanta yaparak çocuklarını okula yollayan bir aile üzerinden umudu tarif eden öğretmen, AKP medyasının linç çağrısının ardından görevden alındı

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Çınarardı Köyü’nde bulunan ilköğretim okulunda öğrencisinin battaniyeden yapılmış çantasının fotoğrafını çekip, “Şartlarımız ne kadar zor olsa da sol cebimizden umudumuzu eksik etmeyeceğiz” notuyla sosyal medya hesabından paylaşan öğretmen Selvan Erek önce AKP medyası tarafından hedef gösterildi, sonra da görevinden alındı.

Selvan Erek, önce Yeni Şafak muhabiri Burak Doğan’ın hazırladığı akıllara zarar bir haberle hedef gösterildi. “Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye göre iddia, sosyal medya hesabından PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye destek mahiyetinde beğenilerde bulunan öğretmen Erek’in kurgusu çıktı” ifadelerinin yer aldığı haberde Erek’in görevden alınacağı duyuruldu.

Yoksulluğa karşı battaniyeden çanta yaparak çocuklarını okula yollayan bir aile üzerinden umudu tarif eden öğretmen, AKP medyasının linç çağrısının ardından görevden alındı.

HDP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

Bu linç kampanyası kamuoyunda tepkiyle karşılanırken daha sonra HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Erek’in durumunu Meclis gündemine taşıdığını, Milli Eğitim Bakanı’yla konuyu görüştüğünü ve göreve döneceğini umduğunu yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!