Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi

Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi

Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi Yerel seçimin ardından 1 yıllık hizmet dönemini tamamlayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, COVİD-19 salgını nedeniyle yazılı açıklamayla değerlendirme yaptı.SEYHAN’DA GENEL MALİ DURUMİlk olarak mali durum hakkında...

Yerel seçimin ardından 1 yıllık hizmet dönemini tamamlayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, COVİD-19 salgını nedeniyle yazılı açıklamayla değerlendirme yaptı.

SEYHAN’DA GENEL MALİ DURUM

İlk olarak mali durum hakkında bilgi aktaran Başkan Akay, Belediyenin ekonomisinin geçen yıldan daha iyi olmadığını belirterek gelirin yaklaşık aynı, ancak giderlerin genel artışlara paralel olarak Yüzde 30 arttığına değindi. Başkan Akay, üretime odaklanarak tasarruf sağladıklarını, sağlanan kaynakla daha yaşanabilir Seyhan için hizmet ürettiklerini ifade etti.

KORONAVİRÜS (COVİD-19) SALGINI

COVİD-19 salgını nedeniyle “Toplum Sağlığı” öncelikli hizmet ürettiklerini anımsatan Başkan Akay “Ülkemizde ilk vakanın ortaya çıkmasının hemen ardından acil durum ekibi oluşturduk. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve İl Pandemi Kurulu kararları çerçevesinde ve paralelinde temizlik, koruma ve bilgilendirme çalışmalarını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Halen, kamusal açık ve kapalı alanlarla, halkımızın araçlarının içleri, semt pazarları, dezenfekte ediliyor. Ayrıca halkımıza ücretsiz maske ve eldiven dağıtıyoruz. 65 üstü yaş almışlarla kronik hastalara sıcak yemek dağıtımı ve gıda yardımı yapıyoruz. Salgın süresince insan sağlığı öncelikli olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“SORUNLARI TESPİT ETTİK, SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARIYLA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Göreve geldiklerinde ilk olarak sorunları tespit ettiklerini ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, şöyle konuştu;

“Türkiye’nin 56 ilinden büyük Seyhan’da ne kadar hizmet yaparsanız yapın, sorunlar bitmiyor. Bu nedenle “kangren” haline gelmiş sorunları aşmak, yani “Yaradaki kanı durdurmak” için çalıştık, çalışıyoruz. Biz insan gücümüze inanıyor güveniyoruz. Bu sorunları da aşacağız. Tabi bu sorunları aşmak için kaynak ta gerekiyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla baktığımızda da üreteceksiniz, ürettiğinizden elde ettiğiniz geliri hakça paylaşacaksınız. Üretim konusunda Belediyede ciddi adımlar attık. Belediyede “her alanda üretim” parolasıyla hareket ederek hem insan gücünü doğru kullanıyor hem ucuza üretiyor hem de ciddi tasarruf sağlıyoruz”

“İNSAN KAYNAĞINI DOĞRU KULLANDIK ‘ÜRETEN SEYHAN’ ORTAYA ÇIKTI“

Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk söylemlerinden birinin “Seyhan’a ve Seyhan’daki insan gücüne güveniyorum” olduğunu anımsatan Başkan Akay şöyle konuştu;

“Hem sosyal Belediyeciliğin örneklerini uygulamak hem de belediyemizdeki çalışma arkadaşlarımızın var olan “İnsan Gücü”nü doğru kullanmak adına üretim atölyeleri kurduk. “Boya Atölyesi” ile artık belediyenin hizmette kullandığı boyayı dışarıdan almıyor, kendimiz üretiyoruz. Bu işi bilen kalifiye personellerle kendi atölyemizde ürettiğimiz ve kalite, satıh kapama, estetik öncelikli boyalarla başta sorumluluk alanlarımız olmak üzere, kamu binaları, devlete bağlı okullar ve ibadethaneleri kurumsal renkler dikkate alarak renklendiriyoruz. Böylece ürettiğimiz boya ile ekonomik olarak ciddi bir katma değer yaratırken, halkımıza da daha fazla hizmet etme imkânı sağlanmış oldu”

“ALIM İHALESİNİ İPTAL ETTİK, ARTIK PERSONELİMİZİN KIYAFETİNİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Üretimi ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitlendireceklerini kaydeden Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz ‘Üreten, ürettiğini hakça bölüşen’ bir düşünceye sahibiz. Bu düşünceyle Boya atölyesi gibi, Kıyafet atölyesini de hayata geçirdik. Güvenlik, Temizlik işleri gibi personelimizin kıyafetlerini dışarıdan ihale ile alıyorduk. İşi bilen kadınlarımızın görev aldığı kıyafet atölyemizin aktif hale gelmesiyle, kıyafet alım ihalesini iptal ettik ve personelimizin kıyafetlerini kendimiz üretmeye başladık. Belediye olarak ciddi tasarruf sağladık. Üretimi her alanda yayma konusunda kararlıyız”

“SEYHAN’I HALKLA YÖNETTİK, SORUNLARA ÇÖZÜM ORTAĞI YAPTIK”

Seyhan’ı halkla yönetme kararlılığını “Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” sloganını kullanarak deklere ettiğini anımsatan Başkan Akay “2020 hizmet yılı öncesi 96 Mahallemizin muhtarlarıyla görüşerek hizmet önceliklerini not ettik. Bu önceliklerin belirlenmesinde “Mahalle Meclisleri”nin de etkili olmasını sağladık. Mahalle Meclislerinin önerileri ve Muhtarların talepleriyle hazırladığımız programa uygun olarak 2020 yılı hizmetlerini sürdürüyoruz. Ayrıca Seyhan Kent Konseyi’nin de kozaları ve çalışma gruplarının taleplerini dikkate alacağız. Bu düşünceyi somutlaştırıp, Kent konseyinden gelen önerlerle ilgili Kent Konseyi Başkanı veya ilgilisinin Meclis oturumuna davet edilerek “Öneri” hakkında bilgi vermesinin önünü açtık. Halkın her kesimini ‘Sorunların çözümünde ortak’ yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızla kurduğumuz bu güçlü iletişim ağını sürdüreceğiz.”

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK NİTELİKLİ ÜRETİM”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, üretimin önemli olduğunu ancak katma değeri yüksek nitelikli ürünler elde etmenin rekabetçi dünyada daha çok tercih edildiğini söyledi. Başkan Akay, “Yeni dünyada üretirken katma değeri yüksek ürünler elde etmemiz gerekiyor. Bunun için işi bilen “Usta”lar gerekiyor. Bu konuda biz, işi bilen “usta” personelle nitelikli üretim yapıyoruz. Üretimimizi nitelikli kılacak personelle rekabetçi ortamda avantaj sağlayacağız. Pazarlama konusunda da dayanışmayı, kooperatifçiliği ve kardeş belediyelerle işbirliğini değerlendireceğiz.”

“KENTLERDEKİ SORUNLARI AŞMAK İÇİN KIRSAL KALKINMA, KIRSAL KALKINMA İÇİN KOOPERATİFÇİLİK”

Halkın 4’te 3’ünün kentlerde yaşadığını vurgulayan Başkan Akay, Kentlerde yaşanan sorunların kırsalda kalkınma olmadıkça çözümünün zorlaşacağını söyledi. Kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Akay “Kırsalda halkımızı kalkındırmak için Kooperatifçilik gerekiyor. Ancak Kooperatifçilik çok ciddiye alınmalıdır. Çünkü kooperatifçilik olmadan kırsal Kalkınmayı sağlamak mümkün değil. Kırsal Kalkınma olmadığı sürece kentlerdeki sorunları çözme şansımız da yok. Ancak bir kez daha söylemek gerekiyor ki ekonomik çözüme ulaşmada en önemli faktör katma değeri yüksek ürün elde etmektir. Bu konuda ‘inovasyon ünitesi’ çalışmamız sürüyor. Kırsalda da, Kooperatif aracılığıyla halkımızın yanında olacağız.”

“ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Sosyal Belediyecilikte CHP’nin “Aile Sigortası” paralelinde uygulaması devam eden “Seyhan Halk Kart” ile de çocukların yatağa aç girmesinin önüne geçtiklerini belirtti. Akay “Seyhan Halk Kart”ın içeriğini güçlendirerek, geliri olmayan ailelere maddi destek sağlıyoruz. Ailenin kadınına teslim ettiğimiz Seyhan Halk Kart ile çocuklar yatağa aç girmiyor. Ancak bizim asıl amacımız kart verdiğimiz ailelerdeki çalışabilecek bireylere meslek eğitimi vererek onların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri niteliği kazandırmaktır. Kısaca amacımız ‘Balık vermekten çok balık tutmayı öğretmektir’.” diye konuştu.

“SALGINDAN SONRA HİZMETTE SALGIN DÖNEMİ BAŞLAYACAK”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, asfalt serme, park-bahçeler, temizlik, Sağlık, Spor Müdürlükleri faaliyetleri, Kültür- Sanat etkinlikleri gibi belediyenin klasik hizmetlerine değinmediği açıklamasında son olarak, salgının ardından daha önce başlayan projelerin hepsini tamamlayarak halkın hizmetine sunmaya devam edeceklerini kaydetti. Başkan Akay, daha yaşanabilir bir Seyhan için hizmet kalitesini artırarak sürdüreceklerini, üretimi ve istihdamı artıracak hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek “Salgından sonra hizmette salgın dönemi kaldığı yerden devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

"Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi" haberi, 14 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seyhan’da üreterek tasarruf dönemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Yerel Gündem Haberleri