Sezai Temelli: Bunlar seçim zamanı Kürt, seçimden sonra Kurt oluyorlar

Sezai Temelli: Bunlar seçim zamanı Kürt, seçimden sonra Kurt oluyorlar

Sezai Temelli: Bunlar seçim zamanı Kürt, seç... Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Biz Kürtçe ninnilerle büyüdük” sözleriyle ilgili olarak  “Bunlar biliyorsunuz, seçim zamanı Kürt oluyorlar, Kürtlükleri...

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Biz Kürtçe ninnilerle büyüdük” sözleriyle ilgili olarak  “Bunlar biliyorsunuz, seçim zamanı Kürt oluyorlar, Kürtlükleri akıllarına geliyor, seçim bitiyor Kurt oluyorlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli seçim çalışmaları kapsamında Kars'ta vatandaşlara seslendi. Kars Valisi Türker Öksüz'ün miting için istenen salonu vermediğini söyleyen Temelli, "Allah’ın işine bakın ki bugün güneş açtı. Kars ne valiler gördü ne kayyımlar gördü, hiçbirinin adını hatırlamıyor, bunun da adını hatırlamayacak" dedi. “Kürdistan’ı sevenler Kuzey Irak’a gitsin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da “Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz” yanıtını veren Temelli şöyle devam etti:

Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi eyleminin 114 gününe girdiğini belirten Temelli, "Adalet Bakanı ve iktidar hukukun gereğini yapmak zorundadır. Bunu yapmıyorlarsa suç işliyorlar çünkü yasaya karşı geliyorlar. Adalet Bakanı’na buradan bir kez daha çağrı yapıyorum, yasaların gereği neyse onu yerine getirin ve bu mutlak tecride son verin. Kimseyi yitirmek istemiyoruz, arkadaşlarımızı yitirmek istemiyoruz. O yüzden de bir an önce adaletin gereği yerine getirilmelidir" dedi.

"Bunlar seçim zamanı Kürt, seçimden sonra Kurt oluyorlar"

Adalet Bakanı Gül'ün "Biz Kürtçe ninnilerle büyüdük" sözlerini hatırlatan Temelli, "Bunlar biliyorsunuz, seçim zamanı Kürt oluyorlar, Kürtlükleri akıllarına geliyor, seçim bitiyor Kurt oluyorlar" diye konuştu.

Temelli'den Erdoğan'a: Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin

Temelli, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın “Kürdistan’ı sevenler Kuzey Irak’a gitsin” sözleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

Bizler bir arada yaşama iradesini ortaya koymuşuz. Bizler kimseye nefret söylemiyle yaklaşmayacağız. Bizler kimseye düşmanlık yapmayacağız. Bu onlara yakışır. Sabah akşam HDP’yi düşmanlaştırarak, bizleri kötüleyerek siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Siyaset halk için, halkın sorunlarını çözmek için yapılır. Bunların artık halkın sorunlarını çözecek ellerinde bir şey kalmamış. Tek bildikleri şey halkları birbirine düşman etmek, HDP’yi kötülemek ve bize yol göstermek. Diyorlar ki ‘ülkeyi terk etsinler’. Ne terk edeceğim ülkeyi, burada doğdum, burada yaşıyorum burada yaşamaya devam edeceğim. Burada siyaset yapacağım; burada mücadele edeceğim.

Burası benim ülkem. Bu güzel ülke için siyaset yapıyoruz. Kürt halkı gibi erdemimizle siyaset yapıyoruz. Bu güzel ülke için siyaset yapıyoruz, erdemimizle siyaset yapıyoruz kimsenin hakkı değil bize erdem öğretmek. Bu erdem Kürt halkının 100 yıllık mücadelesinin sonucudur. Gitmek istiyorsanız buyurun gidin. Man Adası orada, New York’ta aldığınız dairelerinize gidin ama biz buradayız, burada da olmaya devam edeceğiz."

"Erdoğan ülkeyi ikiye bölüyor"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nı kıyasladığı sosyal medya paylaşımını eleştiren Temelli, "Bu ülkeyi tam ortadan ikiye bölmektedir. Bakın sosyal medya paylaşımlarına, miting konuşmalarına bakın. Bu ülkede kendisinden olmayan, kendisine oy vermeyen herkesi dışlamakta ve ötekileştirmektedir. O yüzden dedik ki bu sistemle yürünemez. Bu sistem bu ülkenin tarihine geleneğine ve bir arada yaşama iradesine uygun değil" diye konuştu.

"Tek memnun Erdoğan"

Türkiye'nin sorunlarının demokrasi ve demokratik cumhuriyetle çözülebileceğini söyleyen Temelli,  "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bize uygun değil. Biz yerel demokrasi ile güçlendirilmiş bir parlamenter sistem ile ancak yürüyebiliriz. Parlamenter sistemin sorunları vardı. Bunları ancak hep birlikte yerinden yönetim ve yerel demokrasi ile aşabiliriz. Çoğulcu, laik, demokratik bir cumhuriyeti var edebilirsek bu sorunları aşabiliriz. 24 Haziran’dan bugüne cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulanıyor. Kim bu sistemden memnun? Memnun olan bir kişi var mı? Bir tek kendisi memnun. Başka da memnun olan yok" dedi.

"Beka söylemi ile ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar"

Temelli, MHP'nin beka söylemiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Ben size bir şey söyleyeyim: Bu bir beka meselesi falan değil. Ülke elden gidiyor, halk perişan, devletin bekası dediğiniz şey bu ülkeyi uçuruma, felakete sürüklüyor. Bak ne diyor büyük ortağın sana? Seçime kadar değil mezara kadar. diyor. Sizi mezara sürüklüyor. Aklınızı başınıza alın! Bunlar iktidardan gittiğinde, bu ülke huzur bulacak, bu ülkeye barış gelecek, demokrasi gelecek. 31 Mart seçimleri bu yüzden çok önemli. 31 Mart seçimleri Türkiye açısından çok önemli bir seçimdir"

"Sezai Temelli: Bunlar seçim zamanı Kürt, seçimden sonra Kurt oluyorlar" haberi, 01 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sezai Temelli: Bunlar seçim zamanı Kürt, seçimden sonra Kurt oluyorlar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sezai Temelli: Bunlar seçim zamanı Kürt, seçimden sonra Kurt oluyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri