Sıcaklar koronavirüsü etkiler mi? Bilim Kurulu Üyesinden dikkat çeken açıklama!

Sıcaklar koronavirüsü etkiler mi? Bilim Kurulu Üyesinden dikkat çeken açıklama!

Sıcaklar koronavirüsü etkiler mi? Bilim Kuru... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, havaların ısınmasının koronavirüsü etkilediğini belirterek, "Sıcakların artışı virüsün bulaşmasını azaltır. Bilimsel olarak da bu kanıtlanmıştır" dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, havaların ısınmasının koronavirüsü etkilediğini belirterek, "Sıcakların artışı virüsün bulaşmasını azaltır. Bilimsel olarak da bu kanıtlanmıştır" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, sıcak havanın koronavirüse etkisini değerlendirdi. Hastalığın kontrol altına alınmasında iki şeyin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çelik, "Şu anda yaptığımız filyasyon çalışması ve sokağa çıkma kısıtlamaları son derece işe yarıyor. Çünkü bu hastalık biliniyor ki insandan insana bulaşıyor. İki insanın bir araya gelmesini engellediğiniz zaman virüsün bulaşımını engellemiş olacaksınız. Sıcakların artışı virüsün bulaşmasını azaltır. Bilimsel olarak da bu kanıtlanmıştır. Son zamanlarda hem kendi hastanemizde hem de ülkemiz çapında vaka sayılarında, yoğun bakıma alınan hasta sayılarında ciddi oranda azalma görmeye başladık" dedi.

'BERBERLER ÇOK RİSKLİ'

Berberlerin koronavirüse karşı risk grubunda olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çelik, "Alışveriş merkezine gitmekten daha fazla risk taşıyan grup berberlerdi. Çünkü çok yakın temasta olan insanlar bunlar. İnsanlar saç, sakal birbirine karışmış, keza kadınlar için de aynı şey geçerli. Bu nedenle insanlar berber ve kuaföre gitmeye mecbur kaldılar. Berberler çok riskli, buna çok dikkat etmek gerekiyor. Bu ortamlarda elbette hijyen ve temizlik kaygıları var. Biz de saçımız ve sakalımız dan rahatsız oluyoruz. Mümkün olduğunca çok dikkatli olmak gerekiyor. Maske ve kişisel koruyucu ekipmanlarımıza çok dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

'SONBAHARA DOĞRU DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR'

Prof. Dr. Çelik, salgına karşı rehavet uyarısı yaparak, "Yazın bunun en alt seviyede devam edeceğini düşünüyoruz. Taşıyanlar olacak; fakat bulaşma riski çok az düzeyde devam edecek gibi gözüküyor. Bu son derece alt bazlı yazın seyreder; ancak sonbahara doğru dikkatli olmamız gerekiyor. Havaların soğumasıyla kişilerin kapalı ortamlara girmesiyle beraber koronavirüsün bulaşma riskinin artacağı öngörülüyor. Kapalı alanlara girdiğiniz zaman, havaların soğuması ve mevsimsel değişikliklerin de meydana gelmesiyle bulaşma riski artar. Yazın yine de tedbirli olmakta fayda var" değerlendirmesinde bulundu.

"Sıcaklar koronavirüsü etkiler mi? Bilim Kurulu Üyesinden dikkat çeken açıklama!" haberi, 21 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Sıcaklar koronavirüsü etkiler mi? Bilim Kurulu Üyesinden dikkat çeken açıklama! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sıcaklar koronavirüsü etkiler mi? Bilim Kurulu Üyesinden dikkat çeken açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
    2. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
    3. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
    4. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
    5. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
    6. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
    7. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
    8. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
    9. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
    10. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
    11. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
    12. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
    13. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
    14. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
    15. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
    16. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
    17. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
    18. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
    19. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
    20. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
    Sağlık Haberleri