Şiddet gören kadını sürgün edip, erkeği korudular

Şiddet gören kadını sürgün edip, erkeği korudular

Şiddet gören kadını sürgün edip, erkeği koru... Dava süreci devam ederken Şenatak, eski eşi Eker’in fiziksel şiddetine maruz kaldı.

Gazeteci  Abidin Yağmur’un haberine göre; Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde voleybol antrenörü olarak görev yapan Özgün Narin Şenatak, aynı kurumda vasıfsız işçi olarak çalışan Hicabi Eker’den boşandıktan sonra çocuklarının velayeti konusunda uzlaşamadı ve davalık oldu. Dava süreci devam ederken Şenatak, eski eşi Eker’in fiziksel şiddetine maruz kaldı.

Şenatak, savcılığa suç duyurusunda bulundu lakin dava aşamasında uzlaşarak şikâyetinden vazgeçti. Ancak Eker’in, Şenatak’a karşı sözlü şiddeti ve psikolojik baskıları devam etti. Şenatak, işyerinde maruz kaldığı tehdit, aşağılama ve baskılarla ilgili iki kez savcılığa suç duyurusunda bulundu ve üst amirlerine de dilekçeyle başvurarak Eker’den şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Eker de hem Şenatak hakkında hem de velayet davasında Şenatak lehine tanıklık eden memur Mehmet Özen hakkında amirlerine şikâyet dilekçesi verdi.

ŞİKÂYETLER DİKKATE ALINMADI

Kurum içinde yapılan incelemelerde Özgün Narin Şenatak ve Mehmet Özen hakkında herhangi bir suç bulunamadı. Tarsus Kaymakamlığı ise Şenatak’ın eski eşi tarafından tehdit ve baskıya uğradığı şikâyetlerini dikkate almadı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ise Hicabi Eker’in görev yerinde kalmasına, şiddete uğradığını bildiren antrenör Özgün Narin Şenatak’ın ise 80 kilometre uzaktaki Toroslar ilçesine gönderilmesi yönünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne görüş bildirdi.

5. KEZ YER DEĞİŞİMİ

Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde memur olarak çalışan ve daha önce dört kez sürgün edilip mahkeme kararıyla görevine dönen Mehmet Özen adlı memur ise Eker’in dilekçesiyle beşinci kez sürgün edildi. Yeni görev yeri Tarsus’tan 250 kilometre uzaklıktaki Anamur oldu.

TEHDİT DE ETMİŞ

Mehmet Özen’in Özgün Narin Şenatak ve eski eşi Hicabi Eker arasında işyerinde yaşanan tartışmalara tanık olduğu, velayet davasına şahit olarak yazılması üzerine gördüklerini mahkemede anlattığı, bunun üzerine Eker’in “Karımla bir daha konuşmayacaksın. Ona yaklaşmayacaksın. Bu şekilde devam edersen sana gösteririm” diye tehdit ettiği de dilekçeye yansıdı. Özen, hiçbir uyarı ya da kınama cezası olmamasına karşın Anamur’a sürüldüğünü dava dilekçesinde ifade etti.

"Şiddet gören kadını sürgün edip, erkeği korudular" haberi, 21 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın kategorisi altında bulunan Şiddet gören kadını sürgün edip, erkeği korudular haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şiddet gören kadını sürgün edip, erkeği korudular 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  2. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  3. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  4. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  5. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  6. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  7. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  8. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  9. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  10. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  11. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  12. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  13. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  14. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  15. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  16. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  17. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  18. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  19. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  20. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
Kadın Haberleri