Simpsonslar'da 'Kamala Harris' iddiası: Başkan yardımcısı değil, başkan olarak yer almış

Simpsonslar'da 'Kamala Harris' iddiası: Başkan yardımcısı değil, başkan olarak yer almış

Simpsonslar'da 'Kamala Harris' iddiası: Başk... The Simpsonlar'ın, ABD'de gerçekleşen yemin töreninde Kamala Harris'in giydiği kıyafeti bildiği iddia edildi. Ancak İlgili bölümde Lisa Simpson, başkan yardımcısı olarak değil, ABD'nin ilk kadın başkanı olarak kürsüye çıkıyor.

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşen seçimin ardından Kamala Harris ABD'nin ilk kadın, ilk siyahi ve ilk Hint kökenli başkan yardımcısı oldu. 20 Ocak’ta gerçekleştirilen yemin töreniyle alakalı pek çok detay basına yansırken, ilginç bir benzerlik sosyal medyada gündem oldu.

Dizinin hayranları Kamala Harris'in yemin töreninde giydiği mor takım ile Simpsons’ın 2000 yılında yayınlanan ‘Bart to the Future’ bölümündeki Lisa karakterinin kıyafetini benzetti. İlgili bölümde Lisa Simpson, ABD'nin ilk kadın başkanı olarak kürsüye çıkıyor. Simpson kürsüde mor takım elbisesi, inci küpeleri ve kolyesiyle konuşma yapıyor.

Kamala Harris'in de yemin töreninde Christopher John Rogers imzalı mor bir takım giymesi ve kıyafetini inci aksesuarlarla tamamlaması sebebiyle internet kullanıcıları benzerliğe dikkat çekti. 

Bu benzerlik nedeniyle ‘The Simpsons, yine geleceği tahmin mi etti’ iddiası ortaya atıldı.

Söz konusu iddia teyit.org tarafından yalanlandı

Lisa Simpson başkan olarak tasvir edilmiş

Lisa Simpson’ın Donald Trump’tan sonra başkanlığının konu edildiği “Bart to the Future” bölümü ilk olarak 19 Mart 2000’de yayınlanmış. Bölümde Hintli bir kumarhane yöneticisi, Bart Simpson’a 30 yıl sonra geleceğinin nasıl olacağını söylüyor. Bu gelecek öngörüsünde Lisa başkanken, Bart serseri ve özenti bir müzisyen olarak karşımıza çıkıyor. Yani bölümde 2021 değil, 2030 yılından bahsedilmiş. 

Bu bölümde Lisa’nın üstünde mor bir takım elbise olduğu, inci küpe ve kolye taktığı görülüyor. Ancak Lisa Simpson başkan yardımcısı değil, başkan olarak göreve başlıyor. 

The Simpsons 11. sezon 17. bölümünde Lisa Simpson’ın başkan olduğu görülüyor

Lisa, görevi Donald Trump’tan devralıyor ve ciddi bir bütçe açığı olduğu söyleniyor. Senarist Dan Greany, bölümde Lisa’nın çözemeyeceği kadar büyük sorunlar yaratmak istediklerini ve bunun ancak Donald Trump’ın olası başkanlığında mümkün olacağı kanaatine vardıklarını söylemiş. Trump 2000 yılında yapılan seçimlerde başkanlık için Reform Partisi'nden aday adaylığını koymuş, kısa süre sonra çekilmişti. Bu durum da o dönemde The Simpsons bölümlerinden birine konu olmuştu. Trump'a yapılan atıf nedeniyle olay gerçeklere dayanıyormuş gibi gözükse de, Lisa Simpson’a Kamala Harris demek mümkün değil. 

Harris’in mor giysisi ve incileri hakkında bazı tahminler yapıldı

Kamala Harris’le birlikte yemin törenine katılan kadınların mor tonlarındaki giysileri çokça konuşuldu. Michelle Obama da mora yakın bir renk tercih etti. Harris’in mor giysisiyle ilgili bazı tahminler yapıldı. Insider muhabiri Anneta Konstantinides, mor rengin Cumhuriyet kırmızısı ile Demokrat mavisini birleştiren bir işaret olarak görüldüğünü söyledi. Moda danışmanı Lauren Rothman ise, BBC'ye Harris'in mor giysisinin aynı zamanda, süfrajet hareketine (kadınlara eşit oy hakkı hareketi) bir gönderme olduğunu söyledi. Hareketin ana renklerinden birinin mor olduğu biliniyor.

Harris'in taktığı inci kolyenin ise ilk Afrika kökenli Yunan harfli kardeşlik olan Alpha Kappa Alpha’daki (AKA) kız kardeşlerine selam olduğu tahminleri yapıldı. AKA, 15 Ocak 1908'de Howard'da kurulan ülkenin ilk siyah kız birliğiydi. Kamala Harris de Howard Üniversitesi mezunu. 

Alpha Kappa Alpha kardeşliği de sosyal medyada bir paylaşım yaparak, 20 Ocak 2021’yi “Kamala D. Harris Günü” ilan ettiklerini ve bunu kutlamak için pembe tonlarda giyinip, incilerini takmalarını söylüyordu. İnciler, kardeşliğin bir sembolü. Kız öğrenci birliğinin kurucularından “yirmi inci” olarak bahsediliyor. Yeni üyelere de inci ile süslenmiş bir rozet veriliyor. 

İddia Snopes tarafından da incelenerek yalanlandı. 

"Simpsonslar'da 'Kamala Harris' iddiası: Başkan yardımcısı değil, başkan olarak yer almış" haberi, 25 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Simpsonslar'da 'Kamala Harris' iddiası: Başkan yardımcısı değil, başkan olarak yer almış haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Simpsonslar'da 'Kamala Harris' iddiası: Başkan yardımcısı değil, başkan olarak yer almış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  2. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  3. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  4. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  5. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  6. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  7. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  8. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  9. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  10. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  11. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  12. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  13. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  14. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  15. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  16. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  17. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  18. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  19. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  20. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
Gündem Haberleri