Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başladı; iş garantisi var

Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başladı; iş garantisi var

Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başla... İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve MEDYAPIM ortaklığında kurulan İAÜ-MEDYAPIM Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başladı.

Yapım şirketi MEDYAPIM ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) iş birliğiyle yapılandırılan İAÜ-MEDYAPIM Sinema ve Film Akademisi gençlere kapılarını açıyor. 21 Mart’ta ayında başlayıp toplam 16 hafta (100 saat) sürecek olan eğitimler, haziran ayında tamamlanacak. Son başvuru tarihinin 16 Mart diye açıklandığı akademiyle sektörlerin ihtiyacı olan yapımcı, yönetmen ve senarist yetiştirmek hedefleniyor. Başvuru kriterlerinin arasında üniversite mezunu olmak ve 35 yaşını geçmemek yer alıyor.


SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİ KADRODA
Akademide MEDYAPIM’ın kurucusu Fatih Aksoy, ‘Doktorlar’ ‘Umutsuz Ev Kadınları’, ‘Anne’ dizilerinin yönetmen koltuğunda oturan Merve Girgin’in yanı sıra Direnç Aksoy, Neslihan Yeşilyurt, Emre Erkan, Gülümsün Özkök, Mahir Tok ve Ümit Ulukaya gibi ünlü isimler koordinatör ve eğitmen olarak yer alacak. Akademide senaryo, yapım ve yönetmenlik alanlarının tüm aşamaları ayrıntılarıyla anlatılacak.


EĞİTİMLER UYGULAMALI OLARAK VERİLECEK

‘Senaristlik’, ‘Yönetmenlik’ ve ‘Yapımcılık’ olmak üzere üç ayrı başlık altında yapılacak eğitimlere; sadece ulusal değil uluslararası piyasalara da hitap eden dizilerde ve filmlerde görev almak isteyen ön lisans ve lisans mezunları iştirak edebilecek. Eğitimler İAÜ stüdyolarında İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin öğretim üyeleri ve MEDYAPIM’ın setlerinde yönetmenler, senaristler, yapımcılar tarafından birebir uygulamalı olarak verilecek.

 

EĞİTİMLER 21 MART’TA BAŞLIYOR

Başvuruların devam ettiğini aktaran Doç. Dr. Aydın, “Türk dizi ve filmlerinin dünyanın dört bir tarafında daha aktif ve etkin olması yeterli insan kaynağını yetiştirmek için sektörün en önemli başrol oyuncularından olan MEDYAPIM ile bir araya geldik. Böylece İAÜ MEDYAPIM Sinema ve Film Akademisi’ni kurduk. Bunun için arkadaşlarımız aylarca çalıştı ciddi bir hazırlık yaptık. Eğitimler 21 Mart’ta başlıyor şu anda başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 16 Mart olarak belirlendi. Üniversite mezunu 35 yaşını geçmemiş arkadaşlarımız başvurularını yapabilir. 16-18 Mart tarihleri arasında başvuru yapanlarla mülakatlar yapılarak eğitim alacak asıl kadro belirlenecek” diye konuştu.

GÜÇLÜ EĞİTİM KADROSU

Eğitimlerin nasıl olacağını anlatan Doç. Dr. Aydın, “Eğitimler güçlü bir kadro tarafından verilecek. Pratik eğitimleri sektörün bizzat içerisinde olan yapımcılar, yönetmenler ve senaristler tarafından verilecek. Teorik eğitimler ise üniversitemizde yine bu alanda yıllarını vermiş profesörler, doçentler ve öğretim üyeleri verecek. Üniversitede bu eğitimi verecek arkadaşlarımız da zaten sektörün içerisinden gelen aktris ve aktörlerdir” ifadelerini kullandı.

"Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başladı; iş garantisi var" haberi, 14 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başladı; iş garantisi var haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sinema ve Film Akademisi’ne başvurular başladı; iş garantisi var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  2. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  3. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  4. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  5. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  6. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  7. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  8. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  9. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  10. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  11. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  12. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  13. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  14. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  15. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  16. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  17. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  18. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  19. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  20. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
Yaşam Haberleri