Sınırda gerginlik… Yunanistan göçmenlere ateş açtı: Bir ölü, beş yaralı

Sınırda gerginlik… Yunanistan göçmenlere ateş açtı: Bir ölü, beş yaralı

Sınırda gerginlik… Yunanistan göçmenlere ate... Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'nda sınırın açılmasını bekleyen göçmenlere Yunanistan güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı.Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır...

Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'nda sınırın açılmasını bekleyen göçmenlere Yunanistan güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı.

Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3’ü ayağından, 1’i kasık bölgesinden, 1’i kafasından ve 1’i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır.

Göğüs bölgesinden yaralanan şuan için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir." denildi.

Bölgede bulunanlardan alınan bilgiye göre; Yunanistan-Türkiye sınırı arasında kalan bölgede bine yakın sığınmacının bulunduğu belirtilirken, Yunanistan polisinin düzenli olarak bölgedeki sığınmacılara gaz bombası ve biber gazıyla müdahale ettiği ifade edildi.

Öte yandan gazetecilerin, bölgeden uzaklaştırıldığı da gelen bilgiler arasında.

TBMM İNSAN HAKLARI KOMİSYON ÜYELERİ DE ORADAYDI

Valilikten yapılan açıklamada, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki 8 milletvekilinden oluşan heyetin inceleme ziyareti gerçekleştirmek üzere bugün kente geldiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Program dahilinde saat 11.00'de Pazarkule Kara Hudut Kapısı'nda Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin toplu olarak bulunduğu alanda komisyon üyelerince yapılan inceleme sırasında; Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3'ü ayağından, biri kasık bölgesinden, biri kafasından ve biri de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu 6 erkek şahıs yaralanmıştır. Göğüs bölgesinden yaralanan, şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir."

HDP'Lİ GERGERLİOĞLU: TÜRKİYE TARAFINDAKİ YAŞANANLARI İZLEMEKLE YETİNİYOR

Yunanistan sınırına giden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yunan polisinin sığınmacılara orantısız müdahalede bulunduğunu söyledi.

Pazarkule sınır kapısından geçmeye çalışan sığınmacılara yönelik sert müdahaleye rağmen Türkiye tarafında bulunan yetkililerin herhangi bir uyarı veya geri çekilme anonsu yapmadığını söyleyen Gergerlioğlu, yetkililerin yaşananları izlemekle yetindiğini ifade etti.

Edirne Valiliği ile görüştüğünü ve yetkililerin yaşanalar karşısında duyarsız kaldığını dile getiren Gergerlioğlu şunları söyledi: "Yetkillerle görüştük, durumu kabul ettiler ve yetersiz kaldıklarını söylediler. Bu manzaranın doğru olmadığını ve Türk polisinin müdahale etmesi gerektiğini söyledim. Gazetecilerin bu tampon bölgeye geçmesine engel olabiliyorsanız sığınmacılara da engel olabilirsiniz dedim. Sadece 'haklısınız' demekle yetindiler"

Sosyal medya hesabı Twitter'dan Pazarkule Sınır Kapısından yayın yapan Gergerlioğlu, Binlerce insanın arazilerde kaldığını söyledi. sınırda Suriyeli'den ziyade Afgan ve Afrikalı sığınmacıların çoğunlukta olduğunu dile getirerek, "Oraya vardığımızda önümüzden yaralı insanların götürüldüğünü gördük. Ayağından vurulanlar, kafası yarılan, göğsünden yaralananları gördük. Bir can pazarı yaşanıyor. Yunan polisinin bu sert müdahalesine rağmen Türk polisi bir çekilin uyarısında da bulunmuyor. Buradaki yetkililer sadece seyrediyor" dedi.

YUNANİSTAN YALANLADI

Yunan hükûmet sözcüsü Stelyo Petsas, Edirne Valiliği'nin "Yunan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu bir göçmen öldü" açıklamasını yalandı.

Türkiye'yi "yalan haber yaymakla" suçlayan Petsas'ın açıklaması şöyle:

"Türk tarafı, Yunanistan'ı hedef alan yalan haberler üretip yayıyor. Bugün de Yunanistan'ın ateş açıp insanları yaraladığı yalanını ürettiler. Daha önce yaralılardan bahsediyorlardı şimdi ise bir kişinin öldüğünden bahsediyorlar. Daha önceki yalanlamamızı tekrar ediyorum. Böyle bir şey yaşanmadı. Yunan yetkililer ateş açmadı."

BAKAN SOYLU: YUNANİSTAN'I AVRUPA ŞIMARTIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan'ın açtığı ateş sonucu bir göçmenin daha öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Yunanistan kuralları çiğniyor çünkü Avrupa şımartıyor" dedi.

"Bugün 11’de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda 1'ini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı"

"Sınırda gerginlik… Yunanistan göçmenlere ateş açtı: Bir ölü, beş yaralı" haberi, 04 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Sınırda gerginlik… Yunanistan göçmenlere ateş açtı: Bir ölü, beş yaralı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sınırda gerginlik… Yunanistan göçmenlere ateş açtı: Bir ölü, beş yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri