Şırnak’taki çocuğa taciz olayında Valilikten kılıf hazır: Alkollüydü...

Şırnak’taki çocuğa taciz olayında Valilikten... Şırnak'ta 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 'uzman çavuş' vatandaşlar tarafından yakalandı. Şırnak’taki çocuğa taciz olayında Valilikten kılıf hazır geldi; Alkollüydü...

Şırnak'ta 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 'uzman çavuş' vatandaşlar tarafından yakalandı. Şırnak Barosu olayın adli makamlara intikal ettiğini belirterek, takipçisi olacaklarını kaydetti. HDP’li Kaçmaz, “Çocuk uyurken sessiz olunur, istismar edilirken değil. Peşini bırakmayacağız” dedi. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu söylenirken, şahsın  görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede dün akşam bir 'uzman çavuş' 10 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar teşebbüsünde bulunuldu. Küçük çocuğun çığlıklarını duyan vatandaşlar olaya müdahale ederek şüpheliyi yakaladı. Yaşanan olay sonrasında şüphelinin yakalanma anına dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

ŞIRNAK BAROSU: OLAYI TAKİP EDİYORUZ

Şırnak Barosu olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "14.07.2020 günü 23:00 sıralarında çocuk H.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarf edilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır.  Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz" ifadelerini kullandı. Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi de Twitter'dan yaptığı açıklamada baro yönetim kurulu ve insan hakları merkezinin olayı takip ettiğini duyurdu. Elçi, "Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. İsimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler" dedi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTIR

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır." denildi.  

"ÇOCUK UYURKEN SESSİZ OLUNUR, İSTİSMAR EDİLİRKEN DEĞİL"

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, çevredeki yurttaşlarca olay sonrasına dair çekilen görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. İmir, “Çocuklarımızın geleceğini tacizcilere bırakmayacağız Dün gece Şırnak Şaranlar sitesinde bir uzman çavuş 10 yaşındaki bir çocuğu taciz etmiştir Görgü tanıkları da yaşanan taciz olayını teyit etmiştir Yargı derhal gereğini yapmalıdır Olayın peşini asla bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. HDP’nin Hüseyin Kaçmaz, “Dün gece Şırnak (...) 10 yaşındaki bir ÇOCUK uzman çavuşun tacizine maruz kalmıştır. Çocuk uyurken sessiz olunur, istismar edilirken değil. Peşini bırakmayacak, sessiz kalmayacağız” dedi. Cinsel istismar girişimi öğlen saatlerinde kent merkezinde toplanan bir grup vatandaş tarafından protesto edildi Sosyal medyada da binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketiyle yaptıkları paylaşımlarla olaya dair tepkilerini gösterdi. 

"Şırnak’taki çocuğa taciz olayında Valilikten kılıf hazır: Alkollüydü..." haberi, 15 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Şırnak’taki çocuğa taciz olayında Valilikten kılıf hazır: Alkollüydü... haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şırnak’taki çocuğa taciz olayında Valilikten kılıf hazır: Alkollüydü... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  2. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  3. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  4. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  5. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  6. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  7. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  8. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  9. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  10. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  11. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  12. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  13. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  14. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  15. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  16. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  17. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  18. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  19. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  20. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
Politika Haberleri