Sivas'ta, köy okullarındaki heyecan: Öğretmenler temizliğe başladı bile

Sivas'ta, köy okullarındaki heyecan: Öğretmenler temizliğe başladı bile

Sivas'ta, köy okullarındaki heyecan: Öğretme... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Şubat'ta köy okullarının açılacağını duyurmasının ardından Sivas merkeze bağlı Durdulu Köyü İlk ve Ortaokulu'ndaki öğretmenler temizlik yapmaya başladı.

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Şubat'ta köy okullarının açılacağını duyurmasının ardından Sivas merkeze bağlı Durdulu Köyü İlk ve Ortaokulu'nda temizlik ve dezenfektasyon çalışması yapıldı. Köy okulu öğretmenleri ve okul görevlileri dezenfekte ve temizlik yaparken, öğrenciler de heyecanla çalışmaları izledi.

Birinci dönem ara tatili 13-20 Kasım'dan itibaren pandemi nedeniyle kapalı bulunan köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime geçiyor. Bakan Selçuk'un açıklaması üzerine köy okullarında hazırlıklar başladı. Sivas merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Durdulu Köyü İlk ve Ortaokulu'nda açılış telaşı başladı. Akkuzulu, Akçainiş, Bedirli, Damılı, Haydardı, Karalı, Apaköy, Damlacık ve Kahyalı köylerinden gelen toplamda 180 öğrencinin eğitim gördüğü köy okulunda dezenfektasyon ve temizlik çalışması yapıldı. Öğretmenler ve okul personeli temizlik yaparken okulunu özleyen öğrenciler de çalışmaları izledi. Öğretmenler ve personel masaları ve sıraları tek tek sildi.

"Öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz"

Açıklamalarda bulunan Durdulu Ortaokulu Müdürü Nisa Gezici Aksu, "Burası 10 farklı köyden 180 öğrencinin eğitim gördüğü bir okul. Sene başında tüm temizliğimizi yapıp, temiz okul belgesi alarak eğitim öğretime başlamıştık ancak salgının seyri sebebiyle herkes gibi biz de yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kaldık. Bu süreçte tüm öğretmenlerimiz, canlı derslerle öğrencilerimizin yanında olmaya devam ettiler. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer kurumların göndermiş olduğu kaynak kitaplar ile de öğrencilerimize destek verdik. Öğrencilerimizle bağımızı hiçbir zaman koparmamaya çalıştık. Köy, köy dolaşarak, onlara ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Her ne kadar uzakları yakın etmeye çalışsak da, öğrencilerimizin kendi okullarında arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle bir arada olmasının tabi ki yerini tutmuyor. Okullar açıldığı için çok mutluyuz. Herkes maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara uyar ve okullarımız bir daha hiç kapanmaz. Öğrencilerimizi heyecanlı bir şekilde bekliyoruz. Eğitime kaldığımız yerden okulumuzdan devam edeceğiz. İnşallah pazartesi günü 180 öğrencimizin tamamını yeniden okulumuzda göreceğiz. Biz onlara kavuşacağımız için çok mutluyuz. İnşallah sene sonuna kadar okullarımız kapanmadan eğitime devam ederiz. Biz süreç içerisinde okulumuzu boyattık, temizlettik, uyarı yazılarını her yere astık, belirli periyotlarla devamlı olarak okulumuzu dezenfekte ediyoruz. Çocuklar okula girerken de ateşlerini ölçüp dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Aslında okullarımız oldukça güvenli yerler çocuklarımız için. Çalışanlarımız, okullar açıldığında da düzenli olarak dezenfekte işlemlerini sürdürüyor olacaklar" dedi.

"Okullarımız bir daha kapanmasın"

Okulun 6'ncı sınıf öğrencisi Yusuf Berat Taşdelen (12), "15 Şubatta okullarımızın açılacağı için çok mutlu ve heyecanlıyım. Uzun zamandır bu günü bekliyorum. Sıramda oturmayı ve arkadaşlarımı çok özledim. İnşallah herkes kurallara uyar ve okulumuz bir daha kapanmaz" dedi.

Zeynep Çiftçi (10) ise, "Pazartesi günü okullarımızın açılacağı için çok mutluyum. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim. Herkesten kurallara uymalarını bekliyorum, okullarımız bir daha kapanmasın" diye konuştu.

3'üncü sınıf öğrencisi Nurhan Köse (9) de, "Okullar açılacağı için çok mutluyum. Arkadaşlarımı, öğretmenlerimi ve derslerimi çok özledim. Koronavirüs sebebiyle herkes evinde kapanmak zorunda kaldı. İnşallah bundan sonra yeniden evlere kapanıp okulumuzdan uzak kalmayız" ifadelerini kullandı.

"Sivas'ta, köy okullarındaki heyecan: Öğretmenler temizliğe başladı bile" haberi, 11 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Sivas'ta, köy okullarındaki heyecan: Öğretmenler temizliğe başladı bile haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sivas'ta, köy okullarındaki heyecan: Öğretmenler temizliğe başladı bile 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  2. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  3. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  4. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  5. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  6. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  7. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  8. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  9. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  10. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  11. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  12. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  13. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  14. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  15. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  16. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  17. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  18. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  19. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  20. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
Eğitim Haberleri