Sivilce oluşturabilen 5 yaygın besin takviyesi

Sivilce oluşturabilen 5 yaygın besin takviyesi

Sivilce oluşturabilen 5 yaygın besin takviyesi Ne yazık ki, hemen temiz ve parlak bir cilt için sihirli bir takviye bulunmuyor. Aslında, güzellik, sağlık ve canlılık için her gün aldığımız takviyeler, zaman zaman cilt problemlerimize zarar verebiliyor, daha da kötüleştirebiliyor.

 

Nedeni, bazı takviyelerin bağırsakları tahriş eden, düşük dereceli iltihaplanmaya yol açan ve ciltte sivilce olarak ortaya çıkan gizli yardımcı bileşenleri içermesi olabilir. Bugün, anlaşılamayan sivilcelerin arkasındaki potansiyel besinsel nedenleri tanıtacağım.

KOLAJEN

Çoğu zaman kolajen takviyeleri, sağlıklı bir cilt için olmazsa olmaz gibi gösterilse de, içerdikleri sülfitlerin bazılarının "tıkanmaya" yol açabileceğini bilmek önemlidir. Eğer bir reaksiyon fark ederseniz takviyeyi bırakın ve prebiyotiklere yönelin, çünkü bunlar iltihapla mücadele eden sağlıklı bakterileri destekler.

B12 VİTAMİNİ

 

Eğer "kümelenmiş" sivilceler fark ediyorsanız ve nedenini merak ediyorsanız, günlük B6 ve B12 vitamini alımınızı kontrol etmek önemlidir. Takviyelerden ve yiyeceklerden aşırı miktarda B vitamini almak, döküntü benzeri sivilcelere neden olabilir.

İYOT

Multivitaminlerde bulunan iyotun aşırı alınması durumunda, yüzünüzde, göğsünüzde ve sırtınızda küçük beyaz uçlu sivilceler fark edebilirsiniz. Bu durum, iyotun yağ bezlerinde iltihaplanmaya ve cildin doğal olarak ürettiği sebumun kimyasında bir değişikliğe neden olduğunda ortaya çıkar.

BİYOTİN

Saç veya tırnak büyümesini hızlandırmak amacıyla biyotin takviyesi kullanıyorsanız, unutmamanız önemli olan bir detay var: Biyotin, sivilce sorunlarına neden olabilen başka bir B vitamini ile bağlantılıdır. Kısacası, fazla miktarda biyotin, cildin bariyerini düzenleyen ve yağ üretimini azaltan B5 vitamini yani pantotenik asidin emilimini etkileyebilir.

PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ

Antrenman sonrası içtiğiniz peynir altı suyu proteini içeren smoothie, kaslarınızın gelişimine katkı sağlayabilir; ancak aynı zamanda cilt sorunlarına da neden olabilir. Süt tüketimi uzun süredir sivilce problemleri ile ilişkilendirildiği için, peynir altı suyu proteininin de sivilce oluşumuna etki etmesi şaşırtıcı değildir. Sütte bulunan hormonlar ve biyoaktif moleküllerin, sebum ve hormon üretimini etkileyebileceği düşünülmektedir ve peynir altı suyu proteini de büyüme hormonlarını etkileyebilir.

"Sivilce oluşturabilen 5 yaygın besin takviyesi" haberi, 04 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Sivilce oluşturabilen 5 yaygın besin takviyesi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sivilce oluşturabilen 5 yaygın besin takviyesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  2. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  3. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  4. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  5. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  6. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  7. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  8. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  9. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  10. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  11. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  12. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  13. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  14. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  15. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  16. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  17. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  18. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  19. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  20. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
Yaşam Haberleri