Somali Cumhurbaşkanının Oğlu Türk Kuryeyi Katletti: Skandalın Perde Arkası!

Somali Cumhurbaşkanının Oğlu Türk Kuryeyi Katletti: Skandalın Perde Arkası!

Somali Cumhurbaşkanının Oğlu Türk Kuryeyi Ka... Somali Cumhurbaşkanının oğlu, Türk kuryeyi göz göre göre öldürdü! Skandalın detayları açığa çıkıyor.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Mohamed Hassan Shekhi'nin, kurye Yunus Emre Göçer'i göz göre göre öldürdüğü iddia edildi. İlk olarak konu gündeme geldiğinde, kurye Göçer'in arkadaşları Çağlayan Adliyesi'nde diplomatik pasaportlu bir şahsın kim olduğunu sormuştu. HDP İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek'in meclis gündemine taşımasıyla bu diplomatik şahsın Somali Cumhurbaşkanının oğlu olduğu ortaya çıktı.

Olayın ardından ortaya çıkan gelişmeler skandal niteliğindeydi. Göçer'in eşi, polis memurunun kazaya ilişkin görüntüler ortaya çıkmadan önce kendisine eşinin intihar ettiğini söylediğini açıkladı. Üstelik polis memurunun, kurye Yunus Emre'yi hatalı gösteren ilk tutanağı ortaya çıktı. Kazadan 6 gün sonra Shekhi hakkında yakalama kararı çıktı, ancak anlaşıldığı üzere katil, kazanın ikinci günü yurtdışına kaçmıştı.

SİLAH TÜCCARI ÇIKTI!

Somalili kaynaklardan alınan bilgilere göre, katilin silah tüccarı olduğu iddia edildi ve Somali Cumhurbaşkanının ülkesinde aile holdingi kurduğu ortaya çıktı. Yolsuzlukla suçlanan kamu görevlilerini görevden alan bir bakanın ertesi gün görevden alındığı da rapor edildi. Ayrıca, Somali Cumhurbaşkanının Ankara, İstanbul ve Isparta'dan ev aldığı ve bu evlerin ona armağan edildiği belirtildi. Albayrak grubunun Somali'de 2034'e kadar liman işletme anlaşması yaptığı ve Somali Cumhurbaşkanının kızının sınırsız yetkilerle kendisine danışman yaptığı, askeri eğitimi olmayan oğlunu birlik komutanı olarak atadığı da iddialar arasında yer aldı. Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Somali Cumhurbaşkanının ülkesine yapılan yardımları yurtdışındaki kendi hesaplarına aktardığı belirtildi.

ÜZÜNMÜŞ!

Olayın ardından utanmaz Hasan Şeyh Mahmud, Göçer'in eşini arayarak üzgün olduğunu ve Türk adaletine güvendiğini ifade etti, ancak oğlunu teslim etmeye gelince "o erişkin bir kişi, kendi kararı" yanıtını verdi.

Olaya ilişkin birçok bilinmeyen hala aydınlatılmadı. Örneğin, Göçer'e çarpan konsolosluk aracının kamerasının kayıtlarına ne olduğu hala belirsiz. Bu konuda 10 gündür bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, olaya ilişkin görgü tanıklarının iddiaları da dikkate alınmalı. Mesela, Somali Cumhurbaşkanının oğlu katilin kaza yerinde hararetli bir şekilde telefonda konuştuğu iddia edildi. Bu konuşmanın büyük olasılıkla konsoloslukla ve yetkililerle gerçekleştiği düşünülmekte. Bu konuşmalar sonrasında polis memurunun, Göçer'i haksız çıkaran tutanağı tuttuğu iddia ediliyor. Ancak polis memuruna bu talimatı kimin verdiği hala açıklanmadı.

Şu soruları sormak önemlidir:

Polis memuru, Somali Cumhurbaşkanının oğlu katilin yaptığı telefon görüşmesi sonrasında mı bu tutanağı tuttu? Bu talimatı kim verdi?

Günlerdir konuşulan kazada ölen kurye konusu, eskiden yaşansa, nasıl sonuçlanırdıGünlerdir konuşulan kazada ölen kurye konusu, eskiden yaşansa, nasıl sonuçlanırdı

"Somali Cumhurbaşkanının Oğlu Türk Kuryeyi Katletti: Skandalın Perde Arkası!" haberi, 26 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Somali Cumhurbaşkanının Oğlu Türk Kuryeyi Katletti: Skandalın Perde Arkası! haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Somali Cumhurbaşkanının Oğlu Türk Kuryeyi Katletti: Skandalın Perde Arkası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Emine Engür Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:44 Fenerbahçe taraftarları Galatasaraylılara meşale attı! Son dakika!
  2. 20:37 Kızılcık Şerbeti'nin Apo'su Settar Tanrıöğen; "Setlere başlayacağım"
  3. 18:20 Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
  4. 18:20 Fenerbahçe'de derbi öncesi son dakika gelişmesi yaşandı! İsmail Kartal Samandıra'yı Resmen İnletti!
  5. 18:13 Derbi başlamadan, saha birbirine girdi!
  6. 18:06 Haluk Levent'ten Eurovision yorumu geldi!
  7. 18:00 Hadise'nin Cesur Dansı!
  8. 17:54 Fenerbahçe Galatasaray derbisinde son dakika!
  9. 17:46 Dolar sahiplerinin kaderini belirleyecek: Merkez Bankası'nın kararı belli oldu
  10. 17:46 Call of Duty severlere müjde: Artık daha uygun fiyata oyunun keyfini çıkarabileceksiniz!
  11. 17:46 Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
  12. 17:46 Fenerbahçe derbisi öncesi, Okan Buruk'tan önemli bir karar geldi
  13. 17:46 Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
  14. 16:38 THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!
  15. 16:27 Derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe maçında şampiyonluk yarışında olacak!
  16. 16:24 Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
  17. 16:22 Kılıçdaroğlu, Suriye sınırını ziyaret etti
  18. 16:20 Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
  19. 16:17 Son dakika haberi! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
  20. 16:14 Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
Gündem Haberleri