SON DAKİKA: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı var!

SON DAKİKA: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı var!

SON DAKİKA: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit... TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Görüntülerden iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı gözlemleniyor.

Son dakika haberi! Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan TUSAŞ'a saat 15.30 civarında terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.

Saldırının ardından TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri yükseldi. Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi gönderildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Saldırının hemen sonrasında özel harekat ekipleri, tesiste geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Olay yerinden alınan ilk görüntülerde, iki teröristin bir taksiden inerek sivillere ateş açtığı ve ardından tesise yöneldiği görüldü.

Güvenlik önlemleri nedeniyle, personelin sığınaklara yönlendirildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, yaralıların Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiğini duyurmuş bulundu.

TERÖRİSTLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, silahlı teröristlerin TUSAŞ yerleşkesine bir ticari taksiyle geldikleri görülüyor. Teröristlerden biri binanın dışında görünürken, diğer silahlı teröristin bina girişinde olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik bir terör saldırısının gerçekleştirildiğini, bu saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

1 BAŞSAVCIVEKİLİ VE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir başsavcı vekili ve sekiz Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

YAYIN YASAĞI UYGULANDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrası mahkeme tarafından bir yayın yasağı kararı alındığını açıkladı.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.

Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla F-16 uçaklarının üretimi ve entegrasyonu için TUSAŞ, 1984 yılında Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) olarak 25 yıl süreyle kurulmuştur.

25 yıllık sürecin tamamlanmasından önce, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk yatırımcılar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu bağlamda TAI ile TUSAŞ bir araya gelerek TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. olarak faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi haline gelmiştir.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, havacılık ve uzay sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer almaktadır ve projelerine bağlı olarak;

- Havacılık Yapısalları Grubu
- Uçak Grubu
- Helikopter Grubu
- İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemleri Grubu
- Uzay Sistemleri Grubu
- Milli Muharip Uçak Grubu
- Mühendislik Grubu 

olarak altı stratejik iş merkezi altında örgütlenmiştir. Ayrıca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanan veya üretilen tüm ürünler için entegre lojistik destek hizmeti sunulmaktadır.

"SON DAKİKA: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı var!" haberi, 23 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan SON DAKİKA: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı var! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SON DAKİKA: TUSAŞ'a terör saldırısı: 3 şehit, 14 yaralı var! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:29 TUSAŞ'taki Terör Saldırısının Arkasında PKK Var! Resmi Açıklama Geldi
  2. 20:22 İnternet neden yavaş? Instagram, YouTube, Twitter, TikTok çöktü mü, ne zaman düzelecek?
  3. 20:01 Galatasaray, 48 Yıl Sonra Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
  4. 19:56 Tüm Televizyon Kanalları Yas İlan Etti: Yeni Bölümler Yayınlanmayacak!
  5. 19:45 'TUSAŞ'a saldıran teröristin kimliği belirlendi' iddiası
  6. 19:40 Yunus Akgün, Avrupa Ligi'nde gol atmayı ihmal etmiyor!
  7. 19:40 İsrail, yaralı çocuğa yardım etmeye çalışan kalabalığı hedef aldı
  8. 19:40 Icardi bu sezonki 6. golünü attı!
  9. 19:25 Teröristler TUSAŞ’a gasp ettikleri ticari taksi ile geldi!
  10. 19:25 Ankara’da Hareketli Gece! TUSAŞ’a Saldırı Sonrası Ambulanslar Peş Peşe Geliyor
  11. 19:21 Bahçeli'den terör saldırısı hakkında açıklama
  12. 19:21 Erdoğan: “(TUSAŞ saldırısı) 4 şehidimiz var 14 yaralımız var”
  13. 19:01 Son Dakika: TUSAŞ'a Terör Saldırısı Gerçekleşti, 4 Şehit 14 Yaralı
  14. 18:59 Taner Tolga Tarlacı'nın 10 Yıllık Hapis Cezası Sonrası İlk Açıklaması! Survivor Yasin Duyurdu
  15. 18:59 TUSAŞ’ın Stratejik Rolü: Türkiye’nin Savunma İhtiyaçlarını Karşılayan Önemli Projeler
  16. 18:33 TUSAŞ saldırısı ardından Özel'den flaş karar!
  17. 18:32 Erdoğan'dan TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin ilk açıklama geldi
  18. 18:25 Erdoğan'nın Putin ile görüşmesi başladı
  19. 18:22 TUSAŞ'ın Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu kimdir?
  20. 18:15 TUSAŞ nedir ve Türkiye için kritik önemi nedir?
Gündem Haberleri