Son Dakika: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İttifak Kararını Açıkladı

Son Dakika: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İttifak Kararını Açıkladı

Son Dakika: Yeniden Refah Partisi Genel Başk... Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıkladı. Erbakan, Cumhur İttifakı ile hareket edeceklerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıkladı. Erbakan, "Milletimiz ittifak istemiyor" diyerek, Cumhur İttifakı içinde yer almalarının asıl nedeninin ülkenin selameti olduğunu ve temel prensiplerinden taviz vermeden Cumhur İttifakı'nda yer aldıklarını belirtti.

Erbakan, açıklamalarına devam ederken, Cumhur İttifakı'nın temel prensiplerine sadık kaldıklarını ve ortaya koydukları mutabakat metniyle ilkelerine bağlı kaldıklarını vurguladı. Ancak, 14 Mayıs tarihinde ortaya koydukları mutabakat metninde yazanların tersine bir durumun ortaya çıktığını dile getirdi. Bu durumu, 2024 bütçesi, emeklilerin ve dar gelirlilerin içinde bulunduğu durum, zam oranları ve Gazze'deki olaylara ilişkin Türkiye'nin tutumunda gördüklerini ifade etti.

Erbakan, Gazze mevzusunda iktidarın adım atmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, İsrail ile ilişkilerin durdurulması, Büyükelçinin kovulması gibi adımların atılmadığını belirtti. Bağımsız bir parti olarak yerel seçimde kendilerini göstermek istediklerini ifade eden Erbakan, bu süreçte bağımsız bir duruş sergilemeye kararlı olduklarını belirtti.

ERBAKAN'IN AÇIKLAMALARI

"Bu mutabakat metni yardımıyla ilkelerimizin arkasında durduk, başka bir talebimiz olmadı. Ancak üzülerek gördük ki 14 Mayıs için ortaya koyduğumuz mutabakat metininde yazanların tersi ortaya koyuldu. İşte 2024 bütçesi, emeklinin ve dar gelirlilerin içinde bulunduğu durum bunun en önemli göstergeleridir. Zam yağmurları da bunun başka bir göstergesi. İktidarın Gazze mevzusunda adım atmadığını da üzülerek görüyorum. İsrail Büyükelçisinin kovulması, Tel-Aviv'deki büyükelçimizin geri çekilmesi. Ticari ilişkilerin durdurulması gibi adımlar atılmadı ve 30 bin insanımız göz göre göre katledilmiştir. İktidarda bulunanlar miting yapmak dışında hiçbir adım atmamışlardır."

"MİLLETİMİZ İSTEMİYOR"

"Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs'tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu. 

Bizim önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizden beklentisi dikkate alarak Cumhur İttifakı içinde yer almıştık ancak bu seçimde millet ittifakın içinde yer almamızı istemiyor."

"TEŞKİLATLARIMIZ İSTEMİYOR"

"İkinci sebep, teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyordu. Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60'ı istemiyordu, bu seçimde yüzde 95'i istemiyor. 

Üçüncüsü, biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz. 

Dördüncü husus da 14 Mayıs'taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.

Beşinci husus, AKP ile yapılan görüşmelerde AKP'nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.

Madem İstanbul ve Ankara'nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı.

AKP ile bu seçimlerde ittifak yapmamak, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarımızı çıkarmaya karar verdik. Bu üç şehirdeki adaylarımızı 10 Şubat'ta Ankara'da ilan edeceğiz."

 

Ayrıntılar gelmeye devam ediyor...

"Son Dakika: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İttifak Kararını Açıkladı" haberi, 03 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Son Dakika: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İttifak Kararını Açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Son Dakika: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İttifak Kararını Açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  2. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  3. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  4. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  5. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  6. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  7. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  8. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  9. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  10. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  11. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  12. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  13. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  14. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  15. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  16. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  17. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  18. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  19. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  20. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
Gündem Haberleri