SONAR Genel Müdürü: Seçimin kaybedileceğini gördüğü için Erdoğan…

SONAR Genel Müdürü: Seçimin kaybedileceğini gördüğü için Erdoğan…

SONAR Genel Müdürü: Seçimin kaybedileceğini ... SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, strateji değişikliğinin seçmen iradesine ciddi etkisinin olmadığını belirtti. Erdoğan'ın seçimin kaybedileceğini...

SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, strateji değişikliğinin seçmen iradesine ciddi etkisinin olmadığını belirtti. Erdoğan'ın seçimin kaybedileceğini gördüğü için geri planda kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Yenilenecek İstanbul seçimlerine günler kala AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden sahaya inerken, SONAR Genel Müdürü Bayrakçı, strateji değişikliğinin seçmen iradesine ciddi etkisinin olmadığını belirtti

Tekrarlanacak İstanbul seçimine günler kala AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden sahaya inmesi, anket sonuçlarından beklenen sonucun gelmemesi olarak yorumlanıyor.

31 Mart sonrası Erdoğan’ın prestij kaybetmemek adına miting yapmaktan geri durduğunu belirten SONAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, BirGün gazetesinden Mehmet Emin Kurnaz'a yaptığı değerlendirmede, seçime günler kala Erdoğan kozunun da sahaya sürüldüğünü, ancak bu strateji değişikliğinin seçmen nezdinde önemli bir etkisinin olmadığını ifade etti.

ANKETLER İSTEDİKLERİ SONUCU VERMEDİ

“Birlikte çalıştıkları 4-5 anket şirketi var. Onlardan aldığım havadise göre kendilerine Binali Yıldırım’ı önde gösteren hiçbir anket ulaşmamış. Bir buçuk puan da olsa daha fazla da olsa Ekrem İmamoğlu önde görünüyor” diyen Bayrakçı, Bugün baktığımızda anketlerde sıkıntının sonuçları gözükünce, Cumhurbaşkanı seçimin kaybedileceğini anladıktan sonra kendini ateşe atmadı.

Bu konuda “Ben kefilim, oy verin” şeklinde kendini dört dörtlük ortaya koyarak çalışırdı fakat anket şirketleri ona sıkıntılı sonuçlar getirince bu sefer kendisinin de prestij kaybedeceğini hesaplayarak geri durdu. Geri durmasının nedeni bence buydu” diye konuştu.

PRESTİJ KAYBETMEK İSTEMEMİŞTİ

Tayyip Erdoğan, kendi prestijini korumak adına geri planda dursa da AKP’nin seçime günler kala Erdoğan kozunu devreye soktuğunu ifade eden Bayrakçı, “Son bir haftadır niye atak diye düşünürsek, Binali Yıldırım ve İstanbul’da aylardır canını dişine takmış bir il örgütü var sonuçta. Bu insanlar tüm kozlarını oynamak istiyorlar, dolayısıyla ne olursa olsun Tayyip Erdoğan’a İstanbul’a bir hafta yüklenin şeklinde ricakar olduklarını düşünüyorum. Tayyip Erdoğan şu an açılışlarda konuşuyor, yani özetle kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğunu görerek prestij kaybetmemek için pek dahil olmak istememişti. Ama son haftaya gelindiğinde, elimizde böyle bir imkan da var kullanmadık olmasın diye, elimden gelenin tamamını yaptım dedirtecek bir tarzla tekrar sokaklara çıkıyor diye düşünüyorum” dedi.

İNSANLAR DEĞİŞİM TALEP EDİYOR

Zamanın ruhunun değişim talep ettiğini vurgulayan Bayrakçı son olarak şunları aktardı: “Son hafta yapılan bu hamle seçimin sonucunu değiştirebilir mi bilemiyorum ama seçmen nezdinde bir karşılığının olacağını düşünmüyorum. Ekrem İmamoğlu önde ve avantajlı görünüyor. Yaptıkları şey bana çok değişik bir taktik gibi gelmedi. Bugün zamanın ruhu diye bir şey var, insanlar değişim istiyor.”

"SONAR Genel Müdürü: Seçimin kaybedileceğini gördüğü için Erdoğan…" haberi, 20 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan SONAR Genel Müdürü: Seçimin kaybedileceğini gördüğü için Erdoğan… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SONAR Genel Müdürü: Seçimin kaybedileceğini gördüğü için Erdoğan… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
    2. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
    3. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
    4. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
    5. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
    6. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
    7. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
    8. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
    9. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
    10. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
    11. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
    12. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
    13. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
    14. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
    15. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
    16. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
    17. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
    18. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
    19. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
    20. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
    Politika Haberleri