Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin krizi Elon Musk’ın da başını yakabilir

Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin krizi Elon Musk’ın da başını yakabilir

Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin kriz... Avrupa Birliği, Twitter’daki paylaşımlar yüzünden Musk’ı sert bir dille uyardı.

Bildiğiniz gibi son günlerde dünyanın bir numaralı gündem maddesi İsrail ile Filistin arasındaki kriz. Geçtiğimiz günlerde Hamas’a bağlı güçlerin İsrail içine girip çok sayıda kişiyi öldürmesiyle başlayan süreç İsrail’in Gazze’yi acımasızca bombaladığı bir insanlık dramına dönüştü.

Bu süreçte iki taraf da sahada birbirine ağır kayıplar verdirirken, sosyal medyada da bir haklılık savaşına girildi. İsrail yanlısı hesaplar Hamas’ı İŞİD benzeri bir terör örgütü olarak gösterip Gazze’nin adeta haritadan silinmesi için propaganda yaparken, Filistin yanlısı hesaplar da yıllarca yaşanan insanlık suçlarının bu hafta yaşananlara nasıl zemin hazırladığını ellerinden geldiğince duyurmaya çalıştı. Tüm hafta boyu sosyal medyada yaşanan bu tartışma, zaman zaman paylaşılan yalan haberler ve üzerinde oynanmış görsel materyallerle daha da büyüdü.

filistin

İsrail-Filistin krizi sırasında sosyal medyada işleri daha da karıştıran bu bilgi kirliliği, Elon Musk’ın başını yakacak gibi görünüyor. Çünkü Avrupa Birliği yöneticilerinden Thierry Breton, bugün Musk’a bir mektup göndererek Twitter/X’in yeni sahibi sert bir dille uyardı. Elon Musk’ın Twitter’da bilgi kirliliğine izin vererek Avrupalıları yanılttığını söyleyen Breton, Musk’ın 24 saat içinde bu mektuba cevap vermesini ve bu sorunu gidermek için ne gibi adımlar atıldığını detaylandırmasını istedi.

Musk ise kendisinden beklendiği üzere bu sert çıkışa pek kulak asmadı. Twitter’ın açık ve şeffaf bir platform olduğunu söyleyen Musk, Breton’dan söz ettiği ihlalleri kamuoyuyla paylaşmasını istedi. Böylece insanların da Breton’ınn neleri yasaklanmasını istediğini görebileceğini söyledi. Şimdi Avrupa Birliği’nin bu cevaba nasıl karşılık vereceği merak ediliyor. AB, Twitter’a ciddi bir ceza kesebileceği gibi bunu Twitter’ı hepten yasaklamak için, ya da en azından bu tehdidi ciddi ciddi dile getirmek için bir bahane olarak da kullanabilir. Sonuç ne olursa olsun İsrail-Filistin krizi Elon Musk’ın da başını ağrıtacak gibi duruyor.

Yeni PlayStation 5 resmen tanıtıldı

"Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin krizi Elon Musk’ın da başını yakabilir" haberi, 12 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin krizi Elon Musk’ın da başını yakabilir haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin krizi Elon Musk’ın da başını yakabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 13:14 6 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
  2. 13:12 'Bahar' dizisine dikkat çeken transfer! 12. bölümde kadroya katılacağı duyuruldu
  3. 13:08 Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
  4. 13:08 Japonya Maliye Bakanı: Asya Kalkınma Bankası'na 162 Milyar Yenlik Katkı
  5. 13:02 Limon Suyunun Mucizevi Gücü: Sağlığınızı Limonla Canlandırın!
  6. 12:57 Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor
  7. 12:52 6 Mayıs 2024 Altın fiyatları
  8. 12:50 Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
  9. 12:49 Dolarda 38 yıl sonra bir ilk gerçekleşti!
  10. 12:47 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
  11. 12:45 28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
  12. 12:43 Evde Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Sırrı Ortaya Çıktı: İşte Pratik İpuçları!
  13. 12:38 Sağlık İçin Lezzetli İkiliden Güç Alın: Sumak ve Yoğurt!
  14. 12:31 Anadolu'nun Leziz Kahvaltı Köşesi: Kaygana Tarifiyle Sofralarınızda Şölen Başlasın!
  15. 12:25 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 76'ya Yükseldi
  16. 12:24 Altın ve Dolar Fiyatlarında Dalgalanma! En Uygun Fiyatı Yakalamak İçin Bu Tarihlere Dikkat
  17. 12:23 Beşiktaş'ta Sakatlık Krizi! Kupa Maçında 3 İsmin Durumu Merak Konusu!
  18. 12:22 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finalinde Heyecan Başlıyor! Hakemler Belli Oldu!
  19. 12:22 Dikkat! Tehlikeli Balık Türü Türkiye'de Görüldü
  20. 12:22 Tüyler Ürperten Öngörüler: Simpsonlar'ın Sırrı Çözüldü!
Teknoloji Haberleri