Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ettiler!

Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ettiler!

Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ett... Avcılar'da koronavirüs tedbirleri sebebi öne sürülerek semt pazarı kurulmadı. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar marketlerde yığılmalara neden oldu.Avcılar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun ‘Sosyal mesafe’ kuralı korunamadığı...

Avcılar'da koronavirüs tedbirleri sebebi öne sürülerek semt pazarı kurulmadı. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar marketlerde yığılmalara neden oldu.

Avcılar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun ‘Sosyal mesafe’ kuralı korunamadığı gerekçesiylek semt pazarını geçici olarak Ambarlı Mahallesi’ndeki kapalı alana taşıma sonucuna pazarcıların uymaması sonucu 2 hafta Çarşamba pazarı kurulamadı. Sokağa çıkma kısıtlamalarından derhal ilkin bu mahallede pazar açılmaması sebebiyle marketlerde büyük yığılma oldu, sokak aralarında korsan mini pazarlar açıldı.

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nde kurulan semt pazarının koronavirüs salgını sebebiyle Ambarlı’daki kapalı semt pazarına geçici olarak taşınması kararlaştırılmıştı. Çarşamba pazarında tezgah açan esnaf, burasının 3 yıl ilkin referandum ile kaldırılmaya çalışıldığını, şimdi de salgın sebebiyle ile başka yere taşınmak istendiğini savunarak normalleşme sürecine kadar tezgah açmayacaklarını bildirdi. Geçen hafta 4, bu hafta 3 gün için duyuru edilen sokağa çıkma kısıtlamalarından hemen önce semt pazarının Merkez Mahallesi’nde açılmaması üstüne marketlerde büyük yığılma görülürken, ‘Sosyal mesafe’ kuralı ve el ile ürün seçme yasağı hiçe sayıldı. Ek olarak bazı kişilerin kamyonetleri ile getirdikleri kasalar dolusu sebzeyi sokak aralarında park eden araçların içinde boş buldukları yere bırakarak ‘Mini korsan pazarlar’ oluşturduğu görüldü. Ramazan ayı ve sokağa çıkma kısıtlaması öncesi sebzelerini evlerinin yanına gelen satıcıların kasalarından el ile seçenler semt pazarının kurulmamasından yakındı.

Pazarcılar odası yetkilileri Avcılar'da çarşamba gününe kadarki son 10 gün içinde 14 pazardan yalnız 5'inin açıldığı ilçede halkın marketlere mahkum edildiğini, Çarşamba pazarının kalıcı olarak Ambarlı Mahallesi'ne taşınmak istendiğini öne sürdü. Avcılar Belediyesi, ilçedeki pazarlar için bugünden itibaren yeni düzenlemeler yapıldığını sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle birçok mahalledeki semt pazarları günlerinin değiştirildiğini deklare etti. Ek olarak ihbarların değerlendirildiği marketlerdeki fiyat ve belirlenen satış kurallarına aykırı satışlar ve ve sokakta korsan satış yapılmasının önüne geçilmesine çalışmış olduğu bildirildi.

"Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ettiler!" haberi, 30 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ettiler! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal mesafe hiçe sayıldı! Markete akın ettiler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Yaşam Haberleri