Soylu’nun ‘Gara’ya gitti’ dediği HDP’li Taşdemir’den yeni açıklama

Soylu’nun ‘Gara’ya gitti’ dediği HDP’li Taşd... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Gara'ya gitti" dediği HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "İtibar suikastında bulundu.

Söyledikleri yalandır. Bilgi belge vardır madem bunu açıklamak için neden Gara’yı bekledi? Ben Gara'ya gitmedim" dedi. Suç duyurusunda bulunacağını söyleyen HDP'li Taşdemir, "Soylu’nun açıklamalarını ihbar kabul eden savcılar, benim bu konuşmamı da ihbar kabul edip Soylu hakkında soruşturma başlatacak mı?" diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Gara'ya gitti" dediği HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, hakkındaki iddialara ilişkin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve milletvekilleriyle birlikte partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İtibar suikasti yapıyor
HDP'nin 6 yıldır AKP'nin ağır saldırıları altında olduğunu söyleyen Taşdemir, "İktidarın alameti farikası yalan ve iftiralardır. 16 Şubat’ta Meclis’te Gara operasyonu için hesap vermesi gereken İçişleri Bakanı, hesap vereceği yerde, hamaset yapıp, partimizi hedef yaptı. ‘Meclis’ten 1 vekil gitti’ dedi, isim vermedi. 4 gün boyunca kamuoyunda bu konuda bir algı yarattı. 4 gün sonra yandaş bir televizyon kanalına çıkıp 1 saat partimize hakaret etti. ‘Az sonra, biraz sonra, son dakika’ şeklinde ifadelerle olayı şova dönüştürdü. Sonunda benim ismimi verdi. Ama ortaya bir kanıt sunmadı, bir dedikoduya dayanarak itibar suikasti yaptı" diye konuştu.

Madem belge var neden savcıya vermedin
 

Soylu’nun iddialarının 'yalan ve iftira' olduğunu tekrarlayan Taşdemir, "Soruyorum: Madem elinde böyle bir bilgi ve belge vardı da neden savcıya vermedin de televizyonda açıkladın? Bunu açıklamak için neden Gara operasyonunu bekledin? Biz bunun neden olduğunu biliyoruz. Bu bir koltuğunu kurtarma operasyonudur. Bunun için hemen her gün aslı astarı olmayan kuyruklu yalan haberlere ve iftiralara maruz bırakılıyoruz. Bu ülkede koltuk bekası için neler yapılıyor, ne akla hayale gelmedik yalanlar atılıyor biliyoruz. Andıçlamaları biliyoruz" dedi.

"Tek bir gazeteci doğru soru sormadı"

"Dedikodu ve iftiralarla dolu o programı izlerken gerçekten utandım, gazetecilik adına, ülkem adına utandım" diyen Taşdemir, şunları söyledi: "Tek bir gazeteci doğru soruları sormadı, yapılan açıklamayı irdelemedi. ‘Niye bugün burada açıklıyorsun?’ demedi. O yalanları ortaya atan Soylu’nun bunları kanıtlamakla yükümlülüğü var. Aksi halde yalancıdır, müfteridir. Dedikodular üzerinden, gizli tanık ve itirafçıların yalan dolan, aslı astarı olmayan beyanları üzerinden bir insana itibar suikastı yapmak, nefret söylemine başvurmak, hedef göstermek acizlikten başka bir şey değildir.

Ne zaman gitmişim açıklayın

Bu siyasetin adı ‘Çamur at, izi kalsın siyasetidir’. Cemaat yöntemini iyi benimsemiş olan Soylu, bu yöntemleri kullanarak partimi ve şahsımı hedefe koyarak, itibar suikastına başvurmaktadır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Tekrar soruyorum: Ne zaman, hangi gün gitmişim Gara’ya? Belgeleriyle açıklayın. Bizlere topluma masal anlatmayın. Hulusi Akar Meclis’te açıkladı, ordunun bile girmekte zorlandığı bir bölgeye hangi ara gitmişim, hangi ara eğitim almışım, hangi ara oralarda boy göstermiş ve dönmüşüm? İstanbul-Gara uçak seferi var da haberimiz mi yok? Benim bilmediğim ama Soylu’nun bildiği özel yeteneklerim olması gerekiyor ki bu sürede bütün bunları başarmış olayım. Kamera görüntülerinden bahsetti önce Soylu, nerede bu kamera görüntüleri? Nerede bu fotoğraflar?

Suç duyurusunda bulunacağım

Ben her türlü hukuki hakkımı kullanacağım, suç duyurusunda bulunacağım ve tazminat davası açacağım. Kazandığım tazminatı da Ağrı’daki yoksul çocuklar için kullanacağım. 7 Haziran’dan bu yana milletvekiliyim. Diplomatik pasaportumla yurtdışı seyahatlerine gittim, gittiğim, katıldığım yerler bellidir ve kayıtlıdır. Katıldığım faaliyetler bellidir. Her şeyi açık olarak yaptım, katıldığım etkinlikleri sosyal medya hesaplarımda yayınladım. Mesele de kimsenin hakikati öğrenmek için bir çabası yok. Manipüle edip, üstünü kapatmaya çalışacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Gara’ya kesinlikle gitmedim. Soylu yalan söylüyor. Hedef gösteriyor, iftira atıyor.

Soylu, ‘Gara’ya giden’ milletvekilinin adını vermedi

"Soylu’nun ‘Gara’ya gitti’ dediği HDP’li Taşdemir’den yeni açıklama" haberi, 22 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Soylu’nun ‘Gara’ya gitti’ dediği HDP’li Taşdemir’den yeni açıklama haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soylu’nun ‘Gara’ya gitti’ dediği HDP’li Taşdemir’den yeni açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:49 İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
  2. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  3. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
  4. 03:35 YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
  5. 03:32 Tavuklu çökertme kebabı tarifi
  6. 02:27 Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
  7. 01:35 Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
  8. 01:32 İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
  9. 01:26 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
  10. 01:23 Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  11. 01:21 Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
  12. 01:18 Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
  13. 01:17 Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
  14. 01:15 HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
  15. 01:12 Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
  16. 01:12 ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
  17. 01:09 James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
  18. 01:09 Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
  19. 01:09 Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
  20. 01:09 Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Politika Haberleri