Sözcü davasında ara karar çıktı!

Sözcü davasında ara karar çıktı!

Sözcü davasında ara karar çıktı! Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, gazeteciler ve çalışanlara yönelik, “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan davada ara karar açıklandı. Mahkeme Mustafa...

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, gazeteciler ve çalışanlara yönelik, “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan davada ara karar açıklandı. Mahkeme Mustafa Çetin ve Yonca Yücekaleli ile avukatların esas hakkındaki savunmaları için süre talebini kabul etti. Düşme kararına ilişkin talebin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar veren mahkeme, davayı 4 Eylül 2019 saat 10:00’a erteledi.

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, gazeteciler ve çalışanlara yönelik, “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan dava bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Gazetenin yöneticisi ve yazarları hakkında, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. CHP'li Muharrem İnce, Barış Yarkadaş, Umut Oran, Dursun Çiçek, Atilla Sertel; CHP'li milletvekilleri Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Sera Kadıgil, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Erdoğan Toprak, Utku Çakırözer, Orhan Sümer, Çetin Arık, Ünal Demirtaş, Burhanettin Bulut, Sezgin Tanrıkulu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda isim Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Davada, gazetenin sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli, internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun, genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi yayın yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı yargılanıyor

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk duruşma öncesi kısa bir yazı kaleme aldı. Öztürk yazısında şunları ifade etti:

"'Gazetenin yazarları, muhabirleri, çalışanları hep “Hak, hukuk, adalet' diyor"

Kendimizden eminiz. Ama açıkçası, hepimizin yüreği ağzında. Bu gazetenin yazarları, muhabirleri, çalışanları hep “Hak, hukuk, adalet” diyor. Onlarca hukukçu ‘sözde bilirkişi'nin raporunu okudu. Niçin ‘sözde' diyorum, çünkü bilirkişi, bilirkişi özelliğini taşımıyor. Hukukçular, o raporu okuduktan sonra “Bundan bir şey çıkmaz. Böyle bilirkişi raporu olmaz” dedi. Biz de hep “Bundan bir şey çıkmaz” dedik.

İddianame hazırlandı yine “Bundan bir şey çıkmaz. Mahkemeden döner” diye düşündük. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Bir iki celse sonra davanın beraatla sonuçlanması gerektiğini yine dosyaları inceleyen hukukçulardan dinledik. Cumhuriyet savcısı görüşünü mahkemeye sundu. Yine hukukçular inceledi, “Bundan bir şey çıkmaz” sözlerini duyduk. Derken bugüne geldik. Bugün yine duruşmada olacağız. Davada bugün karar da verilebilir, ileri bir tarihe de ertelenebilir.Yıllar önce yazılmış haberler, yorumlar şimdi ‘FETÖ üyesi olmamakla birlikte, onlara bilerek, isteyerek yardım'a dönüştü. Vay ki vay. En ağırı da inanın bunlar.

Gazetemizin sahibi Burak Akbay'la ilgili en ayrıntılı araştırmalar yapıldı. Belgeler, asla FETÖ bağlantısını olmadığını ortaya koydu. Yazdığımız haberlerde suç unsuru bulunmuş olsaydı yazıldığı dönemde bunlarla ilgili soruşturmalar açılmış olurdu. Yine deneyimli yargı mensuplarına savcılık görüşü ve diğer belgeleri gösterdiğimizde, “Bundan bir şey çıkmaz” diyorlar. İnanın, mahkumiyet çıkması durumunda bile “Bundan bir şey çıkmaz, temyizden döner” sözlerini duyuyoruz. Ama niçin mahkumiyet çıksın? Haberin kutsal, yorumun hür olduğu günler gelmeyecek mi? Üzerimizde müthiş bir baskı oluşturan yükten kurtulmak istiyoruz. Bunun için tek isteğimiz ise adalet.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre CHP'li Muharrem İnce, Barış Yarkadaş, Umut Oran, Dursun Çiçek, Atilla Sertel; CHP'li milletvekilleri Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Sera Kadıgil, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Erdoğan Toprak, Utku Çakırözer, Orhan Sümer, Çetin Arık, Ünal Demirtaş, Burhanettin Bulut, Sezgin Tanrıkulu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda isim Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de Sözcü çalışanlarına destek için duruşmaya katıldı.

"Sözcü davasında ara karar çıktı!" haberi, 14 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sözcü davasında ara karar çıktı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü davasında ara karar çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  3. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  4. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  5. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  6. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  7. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  8. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  9. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  10. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  11. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  12. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  13. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  14. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  15. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  16. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  17. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  18. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  19. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  20. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
Haberleri