Sözcü yazarı Rahmi Turan: Polis vuran Suriyeli ise cezası az oluyor

Sözcü yazarı Rahmi Turan: Polis vuran Suriyeli ise cezası az oluyor

Sözcü yazarı Rahmi Turan: Polis vuran Suriye... Peki, Şanlıurfa'da pompalı tüfekle iki polisi vurup yaralayan uyuşturucu satıcısı Suriyelilerin cezası nedir? Olay ibretlik.

Ülkemizde garip şeyler oluyor…

İki olayı karşılaştıralım:

Kayseri'de devriye görevini yapan polis memurları M.K. ve B.M.'ye “Beni neden takip ediyorsunuz? İlla sizi vurmak mı lazım?” diyen Asım A. adındaki kişi “1 yıl 2 ay 17 gün” hapis cezasına çarptırıldı.

Polisleri tehdit etmenin cezası bu demek ki…

Peki, Şanlıurfa'da pompalı tüfekle iki polisi vurup yaralayan uyuşturucu satıcısı Suriyelilerin cezası nedir? Olay ibretlik!

Halk TV'deki bir programda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ: “Şanlıurfa'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'ne mensup iki polisi silahla yaralayan Suriyeli kaçakçılar sadece 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiler. Araştırın, çok ilginç şeyler bulacaksınız” dedi.

Genç meslektaşımız Barış Pehlivan, Özdağ'ın iddiasının peşinden gitti, şöyle bir tabloyla karşılaştı:

Tarih: 28 Kasım 2022.

Yer: Şanlıurfa.

Suriye uyruklu Muhammed Elbedran, narkotik polislerine bir ihbarda bulundu. Uyuşturucu madde satın aldığı Suriyelilerin isimlerini verdi. Polis, ihbarcıyı yanına alıp şüphelileri yakalamak için yola çıktı.

Elbedran isimli ihbarcı, torbacı Suriyelileri görünce onlara Arapça “Yanımdakiler polis” dedi. Suriyeli uyuşturucu satıcılarından Hüseyin Elfaris, aracının içinden pompalı tüfek çıkardı, polisler kendilerini tanıtmalarına rağmen peş peşe tetiğe bastı.

Bacaklarından ve ayaklarından yaralanan polis memuru Ali B. yere yığıldı. Diğer yaralı polis Olcay K. ekip arabasına gitmeye çalışırken, Muğtez ve Hüseyin Elfaris adlı şüpheliler araçlarına binip kaçtı. İki polis, şans eseri yaralı olarak ölümden kurtuldu.

Firari Suriyeliler bir süre sonra yakalanıp tutuklandı.

Savcı, iki kaçakçının “Kasten yaralama” “Silahla tehdit” ve “Polise görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

16 Haziran'da Şanlıurfa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, iki polisi vuran uyuşturucu kaçakçısı Suriyelileri “6 ay hapis kalmalarını yeterli bularak” tahliye etti.

Savcının 14 yıla kadar hapis istediği Suriyelilerin sadece 6 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmaları hukukçular tarafından “Türk hukukunun pratiğinde benzeri görülmemiş bir karar” olarak nitelendirildi.

Şimdi Barış Pehlivan soruyor:

“Polislerin canına kasteden Suriyeliler neden apar topar cezaevinden çıkarıldı? İddialar çok ama insanın aklına gelmiyor değil: Yoksa o uyuşturucu satıcılarını koruyan güçlü birileri mi var?”

“Bu faiz artışı yetersiz!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dini kavramları kullanarak “NASS ortadayken sana bana ne oluyor?” sözü ve “Faiz sebep, enflasyon neticedir.” tezine dayandırdığı ekonomi politikası resmen çöktü!

Merkez Bankası'nın politika faizini arttırarak yüzde 8,5'tan yüzde 15'e çıkartmasıyla, Türk lirası 3 lira daha değer kaybetti ve dolar kuru 25 lirayı aştı.

Birçok ekonomi uzmanı politika faizinin yüzde 15'e yükseltilmesini az buluyor ve artışın yüzde 40 olması gerektiğini savunuyor.

Şimdi, gerçekçi olmayan temelsiz ekonomi politikalarından dönülüyor. “Zararın neresinden dönülse kardır” diyelim. Fakat ulusça çok sıkıntı çekeceğimiz kesin! Allah yardımcımız olsun!

Metin Akpınar hesapları!

Sosyal medyada “Metin Akpınar” adıyla bazı hesaplar var. Sanatçı Metin Akpınar bundan çok rahatsız. Akpınar'ın avukatı Burçin Hekimoğlu “Sayın Akpınar'ın sosyal medya hesabı yoktur ve hiç olmamıştır. İnternet üzerinden yapılan ve müvekkilime atıfla aktarılan yayınların Metin Akpınar ile bir ilgisi yoktur. Bunlara inanılmaması gerekiyor.” diye açıklama yaptı. Sosyal medya iyi, hoş da bazı art niyetli kişilerin açtıkları sahte hesaplar kötü!

GÜNÜN SÖZÜ

Haddini bil haddini, bilmez isen haddini, patlatırlar enseni!

"Sözcü yazarı Rahmi Turan: Polis vuran Suriyeli ise cezası az oluyor" haberi, 24 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Sözcü yazarı Rahmi Turan: Polis vuran Suriyeli ise cezası az oluyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü yazarı Rahmi Turan: Polis vuran Suriyeli ise cezası az oluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  2. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  3. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  4. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  5. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  6. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  7. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  8. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  9. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  10. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  11. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  12. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  13. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  14. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  15. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  16. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  17. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  18. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  19. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  20. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
Medya Haberleri