Su havzasında yapılaşma tehdidi

Su havzasında yapılaşma tehdidi

Su havzasında yapılaşma tehdidi Batman’da kayyım, şehrin su havzasını imara açtı. Havaalanını da etkileyen plan ile ilgili Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itiraz ise reddedildi.

Batman ili düzce merkez ilçesi havaalanı ve çevresini kapsayan alanda uygulama imar planı, Belediye Meclis'inde onaylandı. Askıya çıkan planın şehrin su ihtiyacını karşılayan Batman Çayı ve havzasını etkileyeceği açıklandı. TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi hazırladığı raporla havaalanı uçuş güvenliğini de tehlikeye sokacak imar planı hakkında itirazda bulunmuş oldu.

Birgün'den Kayhan Ayhan'ın haberine göre, Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yapılan itirazda, Batman Çayı ve havzasının kentin içme-kullanma suyu kaynağını sağladığı belirtilerek, "Bu alanın ve çevresinin bahse konu plan ile imara açılması, jeolojik olarak geçirimli özellikteki bu topraklarda sızmalara, atık suların yeraltı sularına karışmasına ve kirlenmesine neden olacaktır. Bu da içme-kullanma suyunun kaynağındaki su kalitesinin, insanların sağlığını tehlikeye atacak şekilde kirlenmesine, içme-kullanma suyu olarak kullanılması için gerekli olan arıtma gereksinimlerini ve maliyetlerini arttırmasına neden olacaktır. Dolayısıyla temiz su kaynağı olan Batman Çayı ve havzasının korunmasını ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını engelleyecektir" denildi.

"Havaalanı işlevsizleşir"

İmara açılan bölgenin hemen yanında havaalanı olduğu da belirtilen raporda, "Havaalanı etrafındaki uçuş trafiğini etkilemesi muhtemel nesnelerin kontrol altında tutulmasının, uçuş trafiği yönünden hayati önem taşıdığı bilinmektedir. Havaalanı yanı ve çevresinin imar planı ile yapılaşmaya açılması, iniş ve kalkışlarda uçuş güvenliğini, yapılaşma ile can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Ayrıca uzun vadede mevcut havaalanının işlevsiz hale gelmesine neden olacaktır. Büyük kamu yatırımları olarak ifade edilen yeni havaalanı için alternatif yer arayışına gidilmesi ve maliyetli bu yatırımın yeniden yapılması zorunluluklarına neden olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Diyarbakır Şehir Plancıları Odası Şube Sekreteri Mahmut Özkeskin tarafınca hazırlanan raporun sonuç kısmında ise "Söz konusu imar planının bilimsel, nesnel teknik gerekçelere dayanmadığı, uygun kurum görüşlerini barındırmadığı, arazi kullanım kararlarının eşitlikçi bakış açısından ve dengeli dağılımından yoksun olduğu, sürdürülebilir sağlıklı bir çevreyi yaratamayacağı, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını kirleteceği, ulaşım bağlantılarının yetersiz ve hatalı olduğu tespit edilmiştir” diye ifade edildi.

"Su havzasında yapılaşma tehdidi" haberi, 18 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Su havzasında yapılaşma tehdidi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Su havzasında yapılaşma tehdidi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Türkiye Haberleri