“Şule Çet’in katili serbest kalabilir”

“Şule Çet’in katili serbest kalabilir”

“Şule Çet’in katili serbest kalabilir” Yeni infaz düzenlemesiyle bazı hükümlülerin açık cezaevlerine nakledilip üç ay sonra tahliye edilmesi bekleniyor. Hukukçular, “Şule Çet’i 20. kattan atanlar çıkacak, siyasiler içeride tutulmaya devam edilecek” yorumu yaptı.

14 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Düzenlemeyle 31 Temmuz’a kadar cezaevinde bulunan bazı hükümlülere, kapalı cezaevinden açık cezaevine üç yıl erken geçme ve buradan da tahliye imkânı getirildi. Yasaya göre; bu hükümlüler arasında insan öldürme, yaralama, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet ve uyuşturucu suçlarından hüküm giyenler başta olmak üzere onlarca suçtan mahkûm olanlar yer alıyor. Düzenleme; Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ve örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçları hariç tutuyor. Yani devletin güvenliğine, anayasal düzene, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suç işleyenler, silahlı örgüt, casusluk suçları ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hükümlü olan mahpuslar bu düzenlemeden yararlanamayacak ve cezalarının infazı kapalı cezaevlerinde devam edilecek. Uzmanlar ise yeni infaz düzenlemesinin “af” niteliğinde olduğunu söylüyor. 

Problemli düzenleme

BirGün’den Kayhan Ayhan’ın haberine göre, Avukat Baran Selanik, iktidarın hukuken af hükmünde olan yasal düzenlemeler yaparak toplumda bir cezasızlık algısı yaratmaya ve suç işlenmesini “cesaretlendirmeye” devam ettiğini belirterek, “Ceza hukukunun en temel amaçlarından birisi caydırıcılıktır. Türkiye’de sosyal medyadan edindiğimiz izlenime bakarak şunu söyleyebiliriz ki bir suç işleyen kişi cezaevinde çok kısa bir süre kalacağını bilmektedir” dedi.

AKP’nin kendine muhalif kesimleri cezaevinde tutacak ancak diğer suçlardan hükümlü olanların dışarı çıkmalarını sağlayacak “formülü” yine hayata geçirdiğini vurgulayan Selanik, “Bu düzenleme o kadar sorunludur ki eğer ceza almış olsa ve hatta 31.07.2023 tarihinden önce kesinleşmiş bile olsa 31.07.2023 tarihinde cezaevinde fiilen bulunmayan kişiler dahi bundan faydalanamayacaktır. Yine, aynı tarihte aynı suçu işleyen kişilerden hakkındaki hükmü 31.07.2023’ten önce kesinleşip cezaevine fiiline alınan kişi bu düzenlemeden faydalanacakken 01.08.2023 tarihinde hükmü kesinleşen kişi bu düzenlemeden yararlanamayacaktır. Bir infaz düzenlemesi yapılacaksa da bunun bir af olarak tüm hükümlüleri kapsayacak şekilde yapılmasının eşitlik ilkesine uygun olduğu düşüncesindeyim” diye konuştu. 

"“Şule Çet’in katili serbest kalabilir”" haberi, 09 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan “Şule Çet’in katili serbest kalabilir” haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. “Şule Çet’in katili serbest kalabilir” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  2. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  3. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  4. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  5. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  6. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  7. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  8. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  9. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  10. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  11. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  12. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  13. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  14. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
  15. 22:29 Haftanın en talihli 3 burcu belli oldu: Hangi burçlar zenginlik ve aşk yaşayacak?
  16. 22:27 Aşk hayatınızda sadakat mi arıyorsunuz? İşte en sadık 5 burç!
  17. 22:26 Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı!
  18. 22:25 Dries Mertens, yeni sözleşmeyle ilgili sorulara cevap verdi
  19. 22:23 Poşet çay içerken sakın bunu yapmayın: Tadını da sağlığı da bozuyor!
  20. 22:22 Pastanelerde aramayın: Evde yapması hem basit hem de ucuz!
Yargı Haberleri