Şüpheli ölüm ile ilgili yeni detaylar: Duygu Delen'in adli tıp raporunun detayları ortaya çıktı!

Şüpheli ölüm ile ilgili yeni detaylar: Duygu Delen'in adli tıp raporunun detayları ortaya çıktı!

Şüpheli ölüm ile ilgili yeni detaylar: Duygu... Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısında, şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen ile ilgili adli tıp raporunun kimya ve biyoloji sonuçlarına ait detaylar verildi.

Gaziantep’te Mehmet Kaplan’ın dördüncü kattaki evinden şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’le ilgili adli tıp raporunun kimya ve biyoloji sonuçları ortaya çıktı. Detayları Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

Selvi'nin yazısı şu şekilde:

"Soruşturmayı yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Duygu Delen’le ilgili olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na sorduğu soruların yanıtlarının verilmesinin biraz zaman alacağı öğrenildi. Duygu Delen olayıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na Duygu Delen’in intihar mı ettiği yoksa öldürüldüğü mü, intihar ettiğine dair emarelerin olup olmadığı, düşmeden önce şuurunun yerinde olup olmadığı gibi sorular sorduğu ortaya çıktı." 

İSTANBUL ADLİ TIP DOĞRULADI

"İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları ise incelemelerini tamamlayarak raporlarını sundular. Adli Tıp raporunda Mehmet Kaplan’ın 257 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaplan’ın kan örneklerinde yapılan incelemede esrar belirlendi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından Mehmet Kaplan’ın kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılan incelemede de “THC (esrar) metabolitleri saptanmıştır” denilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi doğruladı. Duygu Delen’in kan ve idrar örneklerinde ise alkol veya herhangi bir uyuşturucu tespit edilmedi."

MEHMET KAPLAN’IN DNA’SI TESPİT EDİLDİ

"Duygu Delen, yakın çevresindekilerin anlatımına göre yaşamayı seven, hayat dolu genç bir kızdı. Daha önce yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrıldığı erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’la bir araya geldiği evin dördüncü katından düşerek hayatını kaybetti. O günden bu yana Duygu Delen intihar mı etti, yoksa atıldı mı sorusu aydınlatılmayı bekliyor. Duygu Delen’in giysilerinden ve vücudundan alınan örneklerin incelenmesinde Mehmet Kaplan’a ait DNA örnekleri tespit edildi."

MEHMET KAPLAN’IN MESAJLARI

"Mehmet Kaplan’ın cep telefonunun incelenmesinde ise arkadaşlarına sinirlerine hâkim olmakta zorlandığı ve Duygu Delen’e daha fazla zarar vermek istemediği yönünde mesajlar attığı tespit edildi. Mehmet Kaplan ifadesinde babasının ikinci eşi olan Özbek kökenli annesinin iki yaşındayken terk ettiğini ve annesini hiç görmediğini anlatmıştı."

4 METRE İLERİYE DÜŞMÜŞ

"Duygu Delen olayını aydınlatmak için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titiz bir soruşturma yürütülüyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şeffaf bir soruşturma yürütülüp olayın aydınlatılmasını istemişlerdi. Kamera görüntülerinde Duygu Delen’in hiçbir hareket yapmadan yere çakılması, şuurunun açık olup olmadığı sorusunu gündeme getirmişti. Olay yerinde yapılan inceleme Duygu Delen’in apartman duvarının tam dibine düşmediği, 4 metre 13 santimetre ileriye düştüğü tespit edildi."

BALKON GÖĞSÜNE GELİYOR

"Duygu Delen’in düştüğü evin balkonun duvarının 105 santimetre olduğu tespit edildi. Balkonun üzerinde bulunan demir korkulukla birlikte yüksekliğin 1 metre 20 santimetreye ulaştığı belirlendi. Balkon yüksekliğinin boyu 1 metre 62 santimetre olan Duygu Delen’in göğüs hizasına geldiği tespit edildi. Bu durum Duygu Delen’in balkondan aşağıya atlamak için korkuluklardan tutup kendini yukarı kaldırması gerektiği yorumlarına neden oldu." 

EVDE YOĞUN KAN İZİ

"Mehmet Kaplan ile Duygu Delen’in birlikte olduğu evde çok yoğun kan izleri tespit edildi. Mehmet Kaplan ifadesinde Duygu Delen’in telefonunda eski erkek arkadaşına ait fotoğrafları görünce sinirlendiğini, gardırobun camına yumruk attığını, cam kesikleri ile elinin kanadığını, Duygu Delen’in telefonunu almak istemesi üzerine tokat attığını anlatmıştı. Giriş kapısının iç kolunda, banyo ve yatak odası arasındaki antrenin duvarında, birlikte oldukları genç odasının kapı iç kolunda, oda zemininde, balkon kapısının iç kısmında, balkon zemininde ve balkonun korkuluklarında, genç odasının banyo ve zemini ile odada bulunan iki yatakta yoğun olarak kan izleri tespit edildi. Ancak bu izlerin sadece Mehmet Kaplan’a mı ait olduğu, Duygu Delen’in kan izlerinin bulunup bulunmadığı henüz belirlenmedi. Ayrıca Mehmet Kaplan’ın yumruk attığını söylediği gardırobun aynalı camı kırılırken, gardıroba ait mobilya parçasının da kırılarak yerde olduğu tespit edildi."

ÇOK SAYIDA YARALANMA TESPİT EDİLDİ

"Duygu Delen’in vücudunda çok sayıda darp ve yaralanma izi tespit edildi. Mehmet Kaplan ifadesinde Duygu Delen’le bir süre münakaşa ettiklerini söylemişti. Ancak Mehmet Kaplan’ın vücudunda herhangi bir darp izi tespit edilmedi. Duygu Delen’in vücudunda ise çok sayıda darp ve yaralanma izi ile kırık tespit edildi. Bunların hangisinin düşme sonucu olduğu, hangisinin düşmeden önceye ait darp izleri olduğu tespit edilmeye çalışılıyor. Duygu Delen’in vücudunda sıyrık, morluklar ve açık yaralar olduğu belirlendi."

TEMİZLİKÇİNİN İFADESİ

"Duygu Delen’in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında tanık ifadelerine başvuruldu. Üst kattaki temizlik görevlisinin, ifadesinde saat 15.00-15.30 arasında 10 dakika boyunca sürekli bağıran erkek sesi işittiğini ancak kadın sesi duymadığını söylediği öğrenildi."

MÜNAKAŞA SESİ DUYMADIK

"Apartman görevlisinin ve Duygu Delen’in düştüğü sırada bisikletiyle geçen çocuğun psikolog eşliğinde alınan ifadesinde bağırma sesi duymadıklarını sadece “pat” sesini duyduklarını söyledikleri ortaya çıktı."

NABIZ VAR MIYDI?

"Duygu Delen’in sert bir şekilde yere çakıldığı görüntüyü izleyen uzmanlar, şuurunun açık olmadığı yönünde değerlendirmelerde bulunuyorlar. Ancak bu konudaki soru işaretlerini Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’nun ve uzman mütalaası hazırlayacak olan Prof. Dr. Hakan Kar’ın vereceği yanıtlar ortadan kaldıracak. Olay yerine intikal eden ambulans görevlileri ifadelerinde Duygu Delen’den nabız alamadıklarını, monitöre bağladıklarında ise 35-39 arasında nabız aldıklarını belirttiler. Ancak Duygu Delen’in üç dakika içinde kalbinin tamamen durduğunu ifade ediyorlar. Hayatının baharında toprağın altına giren genç bir kız... Ve aydınlatılmayı bekleyen karanlık noktalar... İşte size Duygu Delen olayı..." 

"Şüpheli ölüm ile ilgili yeni detaylar: Duygu Delen'in adli tıp raporunun detayları ortaya çıktı!" haberi, 15 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şüpheli ölüm ile ilgili yeni detaylar: Duygu Delen'in adli tıp raporunun detayları ortaya çıktı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şüpheli ölüm ile ilgili yeni detaylar: Duygu Delen'in adli tıp raporunun detayları ortaya çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri