Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Kasabi: Basın alanında iş birliği için Türk heyeti davet edilecek

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Kasabi: Basın alanında iş birliği için Türk heyeti davet edilecek

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Kasabi: B... Kasabi, konferansta "dezenformasyon meselesi başta olmak üzere medyanın imajını bozmaya çalışan her türlü konunun görüşüldüğünü" söyledi

Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi, basın alanında iş birliği için iki hafta içinde Türk heyetinin Suudi Arabistan'a davet edileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanı Macid bin Abdullah el-Kasabi, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da 48 ülkeden bakanların ve üst düzey temsilcilerin katılımıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı'nda konuştu.

Suudi Bakan, konferans sırasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile özel toplantı yaptıklarını ve iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek için yol haritası çizilmesi üzerine çalıştıklarını belirtti.

Kasabi, "Yol haritası, finans medyası, ticaret ve yatırım haberleri, hac döneminde tecrübe paylaşımı, hac sırasında Türk televizyonlarının canlı yayın istasyonlarından faydalanılması gibi alanları kapsıyor." dedi.

"İki ülkenin de önünde iş birliği ve tecrübe paylaşımı için büyük bir fırsat var." ifadelerini kullanan Kasabi, şunları söyledi:

"Çalışma planı üzerinde anlaşma sağladık ve çalışma planındaki ekiplerin başkanlarını belirledik. Yürürlüğe sokulacak bir yol haritasını oluşturmak için bizim elimizde ne var onlarda ne var diye görmek adına 2 hafta içinde bir Türk heyet Suudi Arabistan'a davet edilecek. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında tarihi ilişkiler ile umut verici fırsatlar bulunuyor."

Suudi Arabistan'ın daha önce görülmemiş bir dönüşüm yaşadığını kaydeden Kasabi, madencilik, turizm, kültür, Neom projesi gibi dev projeler, eğlence, spor, sağlık, teknoloji, eğitim gibi pek çok alanda iş birliği fırsatları olduğuna da dikkati çekti.

Kasabi, Suudi Arabistanlı ve Türk işadamlarının, pazarlama, fırsatları belirleme ve her iki taraf için umut verici fırsatlar yakalamak için iletişim halinde olacaklarına işaret etti.

Suudi Arabistan ile Türkiye'nin tarihi ilişkilerine değinen Kasabi, iki ülkenin ekonomi başta olmak üzere tüm alanlarda ikili ilişkilerin olduğunu ve İslam dünyasının meselelerini desteklediklerini kaydetti.

"Çabalarımızı birleştirmemiz için bugün gibi bir vakit daha yok"

Kasabi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı'nın önemine işaret ederek, "Dünya bugün siyasi, ekonomik, sağlık ve toplumsal açıdan karşı karşıya kaldığımız meydan okumaların farkında. Sorunlarla mücadele için birlikte hareket ederek çabalarımızı birleştirmemiz için bugün gibi bir vakit daha yok." dedi.

Konferansın önemli bir zamanda gerçekleştiğini belirten ve medyanın ne denli etkili bir güç olduğunu Covid 19 salgını sırasında anladıklarını ifade eden Kasabi, "Bugün her birimiz, mobil bir medya istasyonuyuz. Kıtadan kıtaya her haber ses, görüntü ve içeriğiyle bir anda ulaşıyor." diye konuştu.

Kasabi, konferansta "dezenformasyon meselesi başta olmak üzere medyanın imajını bozmaya çalışan her türlü konunun görüşüldüğünü" kaydetti.

Türkiye'nin ev sahipliğinde Beşiktaş'taki bir otelde 48 ülkeden bakanların ve üst düzey temsilcilerin katılımıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı düzenlenmişti.

İİT 11. Enformasyon Bakanları Konferansı Başkanı, Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanı Macid Bin Abdullah Al Kasabi, dönem başkanlığını Türkiye adına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a devretmişti.

"Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Kasabi: Basın alanında iş birliği için Türk heyeti davet edilec." haberi, 23 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Kasabi: Basın alanında iş birliği için Türk heyeti davet edilecek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Kasabi: Basın alanında iş birliği için Türk heyeti davet edilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  2. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  3. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  4. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  5. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  6. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  7. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
  8. 12:27 Perakende Devi İflas Başvurusunda Bulundu
  9. 12:17 Devlet erkanı Anıtkabir'de: 23 Nisan töreninde sadece tek bir lider görüldü
  10. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  11. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  12. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  13. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  14. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  15. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  16. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  17. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  18. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  19. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  20. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
Dünya Haberleri