Tabip Odası normalleşme planındaki 'İstanbul tehlikesine' dikkat çekti

Tabip Odası normalleşme planındaki 'İstanbul tehlikesine' dikkat çekti

Tabip Odası normalleşme planındaki 'İstanbul... İstanbul Tabip Odası, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme planına ilişkin uyarılarda bulundu. Vakalara dair ayrıntılı bilgilerin ...

İstanbul Tabip Odası, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme planına ilişkin uyarılarda bulundu. Vakalara dair ayrıntılı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini hatırlan Oda, İstanbul'a dikkat çekti.

Kabine toplantısından çıkan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı ‘normalleşme’ planına ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Tabip Odası (İSTABİP), koronavirü vakalarının yüzde 60’ına sahip kente özel bir uyarıda bulundu. Oda, dün yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “En azından İstanbul için, en azından Ramazan Bayramı sonrasına bırakılmasının hayati önemi haiz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Normalleşme kararının sağlıklı biçimde hangi koşullarda verilebileceğine değinen İTO, “Öncelikle Sağlık Bakanlığı vaka, test sonuçları ve ölümlere dair bölgesel dağılım, yaş ve cinsiyet gibi demografik verileri ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşmalıdır” vurgusu yaptı.

İSTANBUL'DAKİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

İSTABİP, Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul Tabip Odası olarak 4 Mayıs Pazartesi, dün yayınladığımız Korona Günlerinde İstanbul’da Sağlık-VII/27 Nisan-3 Mayıs Haftası Raporu’nu şöyle bitirmiştik:

“Özetle; pandeminin sekizinci haftasında hastanelere başvuru ve yatan hasta sayılarında önceki haftalara göre azalmaya rağmen İstanbul’da tehlike ciddiyetini sürdürüyor.

Tedbirlerin gevşetilmesi tartışmasının bu gerçeğin ışığında değerlendirilmesi, erken dönemde alınacak yanlış bir kararın bedelinin ağır olacağını hatırlatırız.”

Dün aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi COVİD-19 Bilimsel Danışma Kurulu’nun hazırladığı rapor “Normalleşme Adımları Bayramdan Sonraya Kalsın” mesajıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı “Bilim Kurulu” üyesi meslektaşlarımız da son günlerde yaptıkları açıklamalarda “erken normalleşme”nin tehlikeleri konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Dün akşam ise AKP Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Ulusa Sesleniş” diyerek yaptığı konuşmasında “normalleşme” adımlarının 11 Mayıs’tan itibaren başlayacağını açıkladı.

İTO olarak salgının yükselme eğilimi ve COVİD-19 nedeniyle ölümlerin azaldığını, hastalanan ve iyileşen olgular arasında bir denge oluştuğunu memnuniyetle gözlemekle birlikte salgında çok kritik bir aşamaya geldiğimizi ve önümüzdeki sürecin çok zorlu olacağını düşünüyoruz.

Salgın yönetiminde sağlık çalışanlarının ve toplumun güvenini sağlayacak bilgi paylaşımının son derece önemli olduğunu geçmiş deneyimlerimizden ve dünya örneklerinden biliyoruz.

Türkiye’de ise ne yazık ki Sağlık Bakanlığı günlük olarak sadece iki küçük tabloya sığdırdığı çok sınırlı bilgiyi paylaşmaktadır.

“Normalleşme” kararının sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için öncelikle Sağlık Bakanlığı vaka, test sonuçları ve ölümlere dair bölgesel dağılım, yaş ve cinsiyet gibi demografik verileri ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Halk sağlığı konusunda sorumlu bir meslek örgütü olarak, 22 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağı kapsamında olan 65 yaş üstü nüfusun kontrollü bir şekilde sokağa çıkmasının sağlanmasını doğru bulmakla birlikte “normalleşme” adı altında getirileceği duyurulan diğer bütün adımların, en azından İstanbul için, en azından Ramazan Bayramı sonrasına bırakılmasının hayati önemi haiz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

"Tabip Odası normalleşme planındaki 'İstanbul tehlikesine' dikkat çekti" haberi, 05 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Tabip Odası normalleşme planındaki 'İstanbul tehlikesine' dikkat çekti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tabip Odası normalleşme planındaki 'İstanbul tehlikesine' dikkat çekti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Sağlık Haberleri