Taksi şoförünü öldüren Delil Aysal hakim karşısına çıktı: "Kendimi öldürmekti amacım"

Taksi şoförünü öldüren Delil Aysal hakim karşısına çıktı:

Taksi şoförünü öldüren Delil Aysal hakim kar... Gaziemir ilçesinde aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi silahla öldüren Delil Aysal'ın ilk duruşması bugün yapıldı. Aysal'ın amacının kendisini öldürmek olduğunu söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Senin sıkıntılarının cezasını başkaları mı ödeyecek?" dedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi silahla öldüren Delil Aysal'ın yargılanmasına başlandı. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Delil Aysal, Erge'nin ailesi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ile taraf avukatları katıldı.

Oğuz Erge'nin oğlu Mustafa Erge, cezaevinde bulunduğu sırada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Salonda, çok sayıda çevik kuvvet polisi görev aldı. Duruşmada, savcılığı İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Şahiner temsil etti.

 

Tutuklu sanık Aysal, fırında kasiyer olarak çalıştığını ve geçmişte psikiyatri hastanesinde tedavi gördüğünü ifade etti. Kendisini ailesinin sevmediğini iddia eden Aysal, olay gecesi bunalımda olduğunu ve alkollü olduğunu ileri sürdü. Taksideki kamera kayıtlarını kullanmadığını ve görüntülerin manipüle edildiğini iddia eden Aysal, silahında 5 kurşun bulunduğunu ve bunlardan 2'sini havaya, 3'ünü ise kurbanı vurduğunu belirtti.

"KENDİMİ ÖLDÜRMEKTİ AMACIM"

Duruşmada, olay anı ve öncesine ilişkin kamera görüntüleri izletildi.

Mahkeme Başkanının "Araca sağdan binmişsin, neden gittin arkasına oturdun?" sorusu üzerine sanık Aysal, "Ben de bilmiyorum, hep öyle otururum," yanıtını verdi.

"Neden öldürdün?" sorusuna Aysal'ın "Amacım kimseye zarar vermek değildi, ailemle sıkıntılarım vardı," şeklinde yanıt vermesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Senin sıkıntılarının cezasını başkası mı ödeyecek?" dedi.

Üye hakim, sanığın olay anında kesik eldiven giydiğini anımsatarak, "O eldiven soğuktan korumaz bir şeyi daha iyi kavramak için kullanılır. Maktulü yağma için mi keyif almak için mi öldürdün?" sorusunu yöneltti. Sanık, "İkisi de değil. Kendimi öldürmekti amacım, o eldiveni normalde de giyiyorum," dedi.

Mahkeme Başkanı, olay sonrası Oğuz Erge'nin üzerinden 2 lira çıktığını belirterek, paralarını alıp almadığını sorduğunda, sanık taksiden para almadığını, sadece telefon ve kulaklığı aldığını savundu.

Erge'nin eski eşi Nevra Karahan, çocuklarının babaları tarafından bakıldığını ifade ederek, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Oğuz Erge'nin kızı Naz, Adli Görüşme Odası'ndan (AGO) katıldığı duruşmada, bir psikolog eşliğinde ifadesini verdi.

Erge, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Babamın telefonundan arandım, sanık yeri tarif etti, 'ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum' dedi. Amcam ve anneme haber verdim," şeklinde konuştu.

Erge'nin oğlu Mustafa Erge de sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Babamın yaptığı bir iyilik. Diyecek çok şey var," ifadesini kullandı.

Delil Aysal'ın avukatı, müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığını belirlemek için bir rapor alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi ve cezai sorumluluğunu etkileyebilecek bir akıl hastalığının olup olmadığını belirlemek için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Duruşmayı erteledi.

"SANIK, GAYET SOĞUKKANLI"

İzmir Adliyesi önünde gazetecilere konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, sanığın en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Tüm taksiciler adına bu davayı yakından takip edeceklerini belirten Anık, "Sanık, gayet soğukkanlı. Bazı şeyleri kabul etmiyor. Yani çok pişkin bir dost. İnşallah, önümüzdeki mahkemede en ağır cezayı alır," şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Oğuz Erge, 31 Ocak'ta saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nde kapüşon ve cerrahi maske takmış olan ve Gaziemir'e gitmek istediğini belirten Delil Aysal'ı (19) aracına almıştı.

Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına ulaştığında Aysal'ın arka koltuktan tabancayla üç el ateş ettiği Erge ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Şüpheli, Erge'nin üzerindeki para ve araçtaki eşyaları alarak kaçmış, ancak polis, olay yerinde ve çevredeki 70 güvenlik kamerasının kaydettiği yaklaşık 110 saatlik görüntüyü inceledikten sonra Buca'da saklandığı yerde yakalanarak tutuklanmıştı.

 

Aracın içindeki kamera tarafından kaydedilen görüntülerde olayın öncesi, sırası ve sonrası detaylı bir şekilde görülebiliyordu. Sanık hakkında düzenlenen iddianamede, "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ceza talep edilmişti.

 

"Taksi şoförünü öldüren Delil Aysal hakim karşısına çıktı: "Kendimi öldürmekti amacım"" haberi, 16 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Taksi şoförünü öldüren Delil Aysal hakim karşısına çıktı: "Kendimi öldürmekti amacım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Taksi şoförünü öldüren Delil Aysal hakim karşısına çıktı: "Kendimi öldürmekti amacım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:52 Trabzonspor'un Transfer Çalışmalarında Yeni Adım: Muhammed Cham İmza İçin Gün Sayıyor
  2. 15:51 İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Üniversitelerindeki Gazze'ye Destek Eylemlerini Eleştirdi
  3. 15:48 Nvidia'nın ChatRTX Uygulaması 0.3 Sürümü Yayınlandı: Yeni Özelliklerle Geliyor!
  4. 15:41 Yanlışlıkla Yetişkin Kabul Edilen Çocuklar: Birleşik Krallık'ta Ruanda Tehlikesi
  5. 15:37 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Sporcuların Emeklerini ve Birliği Vurguladı
  6. 15:35 Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
  7. 15:31 BoJ, Dolar/Yen Dalgalanmasına 3,5 Trilyon Yenlik Müdahale Yaptı
  8. 15:28 Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı
  9. 15:25 Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
  10. 15:20 İstanbul'da Enflasyon ve Yaşam Maliyeti Artıyor: Vatandaşlar Zor Durumda
  11. 15:17 Wisconsin'de Okula Silahla Gelen Öğrenci Polis Tarafından Öldürüldü
  12. 15:14 Antalya'da 3,800 İşletme Denetlendi: Fiyatsız Menülere Cezalar Kesiliyor
  13. 15:10 Göztepe Süper Lig Yolunda İddialı: Transfer Hareketliliği ve Avrupa İlgi Çekiyor
  14. 14:53 Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
  15. 14:50 CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  16. 14:30 Taraftarlar çıldıracak!: Bayern Münih'in yıldızı Beşiktaş'a geliyor!
  17. 14:25 Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'
  18. 14:21 İkinci el otomobil alacak vatandaşların dikkatine!: Güvenli ödeme sistemi kayıt dışılığı açabilir!
  19. 14:19 Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
  20. 14:17 iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
Gündem Haberleri