Tamer Ünal: 'Ukrayna' da bizi askere almak istediler'

Tamer Ünal: 'Ukrayna' da bizi askere almak istediler'

Tamer Ünal: 'Ukrayna' da bizi askere almak i... Rusya'nın askeri harekatını sürdürdüğü Ukrayna'dan 2 çocuğu ve eşiyle gelen iş insanı Tamer Ünal Süresiz oturum belgeleri olduğu için Türk vatandaşlarına zorluk çıkarttılar.

Rusya'nın askeri harekatını sürdürdüğü Ukrayna'dan 2 çocuğu ve eşiyle gelen iş insanı Tamer Ünal "Süresiz oturum belgeleri olduğu için Türk vatandaşlarına zorluk çıkarttılar. Kapılardan bizi bırakmak istemediler. 2 gün önce 3 kapı gezdik. Çıkabilmek için bize "Siz de askere yazılacaksınız, burada askere gideceksiniz, silah verelim size" dediler" dedi.

Ukrayna'nın Rivne kentinde 20 yıllık kereste fabrikası bulunan iş insanı Tamer Ünal, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte zorlu bir yolculuğun ardından kendi imkanları ile Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geldi. Kereste fabrikasının faaliyetine son vererek Türkiye'ye geldiğini belirten Ünal, "Yolculuğumuz biraz zorlu geçti, 4 gündür yollardayız ancak Türkiye'ye gelebildik. Şöyle söylemek istiyorum; süresiz oturum belgeleri olduğu için Türk vatandaşlarına zorluk çıkarttılar. Kapılardan bizi bırakmak istemediler. 2 gün önce 3 kapı gezdik. Çıkabilmek için bize "Siz de askere yazılacaksınız, burada askere gideceksiniz, silah verelim size" dediler. Tabii biz dedik ki; ailemiz var. Ailemizi yurt dışına yollamayı kabul ediyorlar. Fakat bizleri askere almak istediler. Süresiz oturum olanları. Başka bir kapıdan ancak çıktık. Dört gündür yollarda ancak gelebildik buralara" diye konuştu.

 

'ÇOK TÜRK VATANDAŞI VAR, ÇOĞU DA GELEMEDİ'

Tamer Ünal, yaşadıkları Rivne kentinin de bombalandığını ifade ederek, "Orada askeri tesisler vardı, oraları bombaladılar. Sirenler hiçbir zaman susmadı, psikolojimiz bozuldu. Ancak gelebildik. Vatan tabii o başka bir şey. Yapacak bir şey yok. Bütün emeklerimiz orada kaldı. Her şeyimizi bıraktık. Ama orada çok Türk arkadaşımız var. Şu anda orada gıda sıkıntısı çekiyorlar. İlaç sıkıntısı var. İnsanların oraya yardım etmesi lazım. Çok Türk vatandaşı var. Çoğu da gelemedi. Diğer güvenli bölgelerden tahliye etmeye çalışıyorlar. Şunu da söylemek istiyorum. Ancak Türk Dışişleri Bakanlığı'nı arıyoruz. O şekilde ulaşabiliyoruz. Ama artık kendi imkanlarımızla Türkiye'ye gelebildik. Ama daha gelemeyen çok insan var. Hayırlısıyla vatanımızdayız. Başka yapacak bir şey yok. Burada olmaktan da gururluyuz" diye konuştu.

"Tamer Ünal: 'Ukrayna' da bizi askere almak istediler'" haberi, 03 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Tamer Ünal: 'Ukrayna' da bizi askere almak istediler' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tamer Ünal: 'Ukrayna' da bizi askere almak istediler' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri