Tanju Özcan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem, İmamoğlu ve Yavaş yüzde yüz kazanır

Tanju Özcan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem, İmamoğlu ve Yavaş yüzde yüz kazanır

Tanju Özcan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olm... "Benim hatta siyaseten en büyük pişmanlığım 2014 seçimlerinde ben milletvekiliydim. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy veremedim, elim gitmedi''

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemediğini söylerken, "Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100. Yüzde 100 kazanma şansı olan, elimizde böyle değerler varken niye yüzde 51 kazanma şansı olanı çıkarırsınız?" dedi. 

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programında Senem Tolunay Ilgaz’ın moderatörlüğünde gazeteci Faruk Aksoy ve Aytunç Erkin’in sorularını yanıtlayan Özcan, 2014 yılınca CHP'den milletvekili iken, cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermediğini söyledi. 

Özcan, "Benim hatta siyaseten en büyük pişmanlığım 2014 seçimlerinde ben milletvekiliydim. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy veremedim, elim gitmedi. Geçersiz kullandım. Abdullah Gül'ün ismi konuşuluyor. Abdullah Gül, Millet İttifakı'nın adayı nasıl olabilir? Erdoğan'ın çakması Sayın Gül. Aslı varken çakmasına niye versinler? Benim aday olmak gibi bir isteğim yok lakin artık bu iktidar sahipleri gitmeli. Halkın gönlünde taht kuramayan birisini aday olarak gösterirlerse ben bir seçenek olmaktan kaçınmam dedim" dedi. 

Özcan şöyle konuştu:

"İmamoğlu ve Yavaş yüzde 100 kazanır"

"Sayın Genel Başkan ile ilgili yorum yapmayayım lakin Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100. Yüzde 100 kazanma şansı olan, elimizde böyle değerler varken niye yüzde 51 kazanma şansı olanı çıkarırsınız?

Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın genel başkanın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum. Defalarca demedi mi genel başkanlar aday olmamalı diye... Bugün ayrı yarın ayrı konuşan biri değil ki.

6 parti odak aday gösterecek mi belli değil, henüz netleşmedi. Hepsi de parlamenter sisteme dönüşten söz ediyor. Genel başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Hem tarafsız bir cumhurbaşkanından bahsedeceksiniz, hem de parti genel başkanlarının aday olmasından.

Ben Sayın genel başkanın aday olmasını istemem lakin illaki aday olacağım diyorsa ona da oy veririm. Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansı yok demiyorum lakin kazanma şansları daha yüksek arkadaşlarımız varken... 

Kılıçdaroğlu seviliyor, yönetebileceğine de inanıyorum lakin yönetmekle seçilmek arasında fark var. O yüzden seçilme ihtimali en yüksek olanın milletin beğenisine sunulmasını istiyorum. "

"HDP bütün Kürt vatandaşlarını temsil etmiyor"

 “HDP terör örgütüyle bağlantılarını maalesef kopartamadı. Kopartma konusunda da bir gayreti olduğunu ben göremiyorum. Terör örgütüyle arasına bir türlü mesafe koyamıyor. HDP bütün Kürt vatandaşlarını falan temsil etmiyor. Terör örgütüne karşı Kürt vatandaşlarımızın artık ciddi bir antipatisi oluştu. PKK'nın avukatlığını yapsın diye HDP'ye oy veriyor değil milyonlarca insan.”

"Demirtaş'tan umutluyum"

“Selahattin Demirtaş'ın neden cezaevinde olduğu, hangi gerekçeye dayandığını bilmiyorum. Sayın Demirtaş şunu söylemedi yıllardır, söylemeye çalıştı. Ben Sayın Demirtaş'tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum. Çünkü Sayın Demirtaş'ın 7 Haziran seçimlerinden sonra 'PKK denen örgüt' diye başlayan bir konuşmasını çok iyi hatırlıyorum. İmralı notlarına bakınca terör örgütü lideriyle ne kadar ters düştüğünü, Kandil'in yöneticileriyle ne kadar ters düştüğünü görüyorum. Sayın Demirtaş'ın cezaevinden çıkar çıkmaz şunu söylemesini umuyorum. 'Örgüt silah bıraksın, devlet bunun karşısında bir af çıkarsın ve bu sorunu görüşmek üzere ilk randevuyu Sayın Bahçeli'den istiyorum' demesini bekliyorum.”

"Tanju Özcan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem, İmamoğlu ve Yavaş yüzde yüz kazanır" haberi, 01 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tanju Özcan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem, İmamoğlu ve Yavaş yüzde yüz kazanır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tanju Özcan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem, İmamoğlu ve Yavaş yüzde yüz kazanır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  2. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  3. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  4. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  5. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  6. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  7. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  8. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  9. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  10. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  11. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  12. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  13. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  14. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  15. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  16. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  17. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  18. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  19. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  20. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
Politika Haberleri