Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli: Üç gün dua edin, koronavirüs geçer

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli: Üç gün dua edin, koronavirüs geçer

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli: Üç gü... Tanzanta Devlet Başkanı John Magufuli akıllara durgunluk verecek açıklamaya imza attı. Koronavirüsün geçmesi için dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, üst düzey yetkililerin hayatını kaybetmesine rağmen yaptığı açıklamada, "Üç gün dua edin, geçer" dedi.

Tüm dünya pandemiden kırılırken koronavirüsü inkar eden Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, adı konulmayan gizemli solunum yolu hastalığını yenmek için üç günlük dua etkinliği ilan etti. Hem de bunu kendisine en yakın isimlerden biri olan Hükümet Genel Sekreteri John Kijazi'nin dünkü cenaze töreninde yaptı. 60 milyonluk nüfustan yükselen "Kovid-19'dan ölüyoruz" feryatlarına kulaklarını tıkayan Tanzanya lideri, hayatını kaybedenler arasına katılan sağ kolunun yasını tutan yakınlarına "Belki de bir yerde tanrıya bir yanlış yapmışızdır, hadi hep birlikte nedamet getirelim" diye seslendi. Devlet başkanlığının açıklamasında Hükümet Genel Sekreteri John Kijazi'nin hastanede tedavi görürken öldüğü aktarıldı, ama ölüm nedeni belirtilmedi. Dün binlerce kişinin son yolculuğuna uğurladığı Tanzanya'nın yarı özerk adası Zanzibar'ın Başkan Yardımcısı Seyf Şerif Hamad, Kovid-19'a yakalandığını kamuoyuna açıklayan en üst düzey Tanzanya yetkilisi olmuştu. Hamad, Magufuli'ye muhalif partidendi. Devlet Başkanı ise ilkin tanrının Tanzanyalıları virüsten koruyacağını, ardından tanrının yardımıyla virüsü yendiklerini iddia etti. Hükümet nisan ayından beri vaka sayılarını güncellemedi. Sağlık Bakanı, Kovid-19'a karşı etkinliği kanıtlanmamış şifalı otlara dayalı ilaçlar tavsiye etti. Magufuli de aşıların işe yaradığından şüphe yayan, hatta aşıları tehlikeli gösteren açıklamalarda bulundu. 2020 baharında salgın yayılmaya başladığında da yurttaşları üç gün boyunca dua etmeye ve maske takmadan çalışmaya çağıran Tanzanya liderine muhalefetin yanısıra Katolik Kilisesi ve ABD Büyükelçiliği de itiraz yükseltti. Dün Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü John Nkengasong, Hamad'ın ölümünün Tanzanya'da 'pandeminin şiddetlendiğinin net bir sembolü' olduğu açıklamasını yaptı. Magufuli ise dün televizyondan canlı yayımlanan cenaze töreninde Hamad ve Kijazi'nin ölümleri karşısında sükunet çağrısı yaparken "Geçen yıl bu solunum yolu hastalıklarını duayla yendik, bu yıl da aynısını başaracağımızdan eminim" dedi. Ardından Maliye Bakanı Philip Mpango'nun da hastaneye kaldırıldığını duyuran Devlet Başkanı, bunun nedenini açıklamadı.

"Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli: Üç gün dua edin, koronavirüs geçer" haberi, 19 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli: Üç gün dua edin, koronavirüs geçer haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli: Üç gün dua edin, koronavirüs geçer 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Dünya Haberleri