Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık başladı

Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık başladı

Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık ... Biberin kilosu 18 TL’ye çıktı. Tanzimdeki 6 TL’lik biberleri almak isteyen yurttaş 3-4 gündür biber bulamıyor. Kuru soğanda da kıtlık var. Ürün bulmak

Biberin kilosu 18 TL’ye çıktı. Tanzimdeki 6 TL’lik biberleri almak isteyen yurttaş 3-4 gündür biber bulamıyor. Kuru soğanda da kıtlık var. Ürün bulmak isteyenler uzak yoldan gelerek sabah erken saatlerde kuyruğa giriyor.

Yurttaşı uzun sebze ve meyve kuyruklarına mecbur bırakan tanzim satışlara yapılan ‘ihtiyacı karşılamayacak’ eleştirileri haklı çıktı. Tanzimin ikinci haftasından itibaren aralıklarla gelmeye başlayan kuru soğana son 3-4 gündür biber de eklendi. Bu ürünler sabah erken saatlerde bile bulunamıyor. Zaman zaman bu ürünlere patlıcan ve pirinç de ekleniyor. Salatalık, öğleden sonra ilk tükenen ürünler arasında. Öğleden sonra giden yurttaşlara 10 üründen ancak 3-4 ürün kalıyor.

Cumhuriyet'ten Gamze Bal'ın haberine göre, vatandaşın ihtiyacını ne ölçüde karşıladığı gözlemlendiğinde için Taksim ve Mecidiyeköy’deki tanzim satış noktalarında, ihtiyacı karşılamadığı için artık uzun kuyrukların, yalnızca sabah saatlerinde oluştuğu görüldü.

TALEBİ KARŞILAMADI

Satış yapan Beltur çalışanları, sınırlı sayıdaki ürünler herkese yetsin diye bazı ürünlerdeki 3 kilo sınırını 2 kiloya düşürüyor. Kilo sınırından dolayı istediği miktarı alamayan bazı yurttaşlar da yeniden kuyruğa girmek zorunda kalıyor. Mecidiyeköy’deki noktada konuştuğumuz bir yurttaş, “Beşiktaş’ta ürün çeşitliliği bittiği için Ortaköy’den çıkıp buraya geldim. Neden bize bu çileyi çektiriyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yurttaşlar, tanzimdeki ürünlerin kalitesinden ve fiyatından memnun kalsalar da ürünlerin herkese yetmediğinden şikayetçiler.

Taksim’deki bir yurttaş, kuru soğanı baktığı hiçbir tanzim noktasında bulamadığını, öğleden sonraya kaldığı için de istediği ürünlerin kalmadığını anlattı. Bir diğer yurttaş Gülsen Kütük, “Çalıştığım için öğleden sonra gelebiyorum. Patlıcan, biber ve salatalık bulamıyorum” dedi. Tanzim satışa ilk defa geldiğini, yalnızca patates ve domates alabildiğini belirten Sezai Karaosmanoğlu “Biber, salatalık, nohut ve pirinç de alacaktım ama kalmamış. Çok bir malzeme yok” diye konuştu.

Öte yandan, marketleri ‘fırsatçılıkla’ suçlayan hükümet, tanzimle birlikte marketlerdeki fiyatların indiğini iddia edip, ‘fırsatçılık’ söylemini pekiştirse de vatandaşın marketlerde ucuz fiyata bulabildiği ürünler, kendi tabirleriyle ‘çerik çürük’ olanlar... Semt pazarlarındaki sebze fiyatları ise hala cep yakıyor. Sivri biber geçen hafta 18 TL’yi aştı. Dolmalık biber ise 15 TL’ye çıktı.

"Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık başladı" haberi, 25 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık başladı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tanzim de işe yaramadı: Kuru soğanda kıtlık başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  8. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  9. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  10. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  11. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  12. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  13. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  14. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  15. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  16. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  17. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  18. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  19. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  20. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
Haberleri