Tarihi Havalimanı Kapılarını Kapattı: Tüm Uçuşlar İptal

Tarihi Havalimanı Kapılarını Kapattı: Tüm Uçuşlar İptal

Tarihi Havalimanı Kapılarını Kapattı: Tüm Uç... Türkiye'nin havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan 87 yıllık havalimanı, uzun yıllar süren hizmetinin ardından kapılarını kapattı. Havalimanı, yıllardır yolculara ve havayolu şirketlerine hizmet vermiş, birçok unutulmaz anıya tanıklık etmişti.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN SÜRE FAALİYETTE KALAN HAVALİMANI KAPATILDI: ADANA HAVALİMANI, YERİNİ ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA BIRAKTI

1937 yılında hizmete giren ve Türkiye'nin en uzun süre faaliyette kalan havalimanı olan Adana Havalimanı, 10 Ağustos gece yarısından itibaren yolcu uçuşlarına kapandı. 87 yıl boyunca bölgenin ve ülkenin önemli havacılık merkezlerinden biri olarak hizmet veren bu köklü havalimanı, artık Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Mersin'in Tarsus ilçesindeki yeni tesisine devredildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı, hem bölgenin hem de Türkiye'nin turizm ve ticaretine önemli katkılar sağlayacak.

Türkiye'nin en önemli havacılık yatırımları arasında gösterilen ve kamu kaynağı kullanılmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avroluk bir yatırımla hayata geçirilen havalimanından, 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edilmesi planlanıyor.

Tarsus ilçesinde 800 hektar alan üzerine inşa edilen havalimanı, 110 bin metrekarelik modern terminal binası ile dikkat çekiyor. En geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş kalkış yapabileceği kapasitede olan havalimanı, 48 uçak kapasiteli peron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo peronu, 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık peronuna sahip.

Bölgenin ve Türkiye'nin turizm ve ticaret potansiyelini artırması beklenen Çukurova Uluslararası Havalimanı, aynı zamanda Türkiye'nin kargoda ikinci büyük merkezi olarak değerlendiriliyor. Bu yeni havalimanının, Orta Doğu'ya açılan önemli bir kapı olması ve bölgedeki ticaret hacmini iki katına çıkarması öngörülüyor.

Yüksek Hızlı Tren Bağlantısıyla Modernize Edilen Havalimanı

Yeni havalimanı, aynı zamanda yüksek hızlı tren bağlantısı ile de dikkat çekiyor ve 3 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Terminalde 56 bilet check-in bankosu, yurt dışına gidecek vatandaşlar ve Türkiye'ye gelecek misafirler için 23 pasaport bankosu yer alacak. Ayrıca, 1477 araçlık katlı otopark, 60 taksi parkı ve 26 otobüslük otopark hizmeti sunulacak.

Yeni Dönem Başladı: Uçuşlar Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan Gerçekleşiyor

Türk Hava Yolları (THY) da 11 Ağustos itibarıyla Adana ve Mersin yolcularının uçuşlarını Çukurova Uluslararası Havalimanı üzerinden gerçekleştireceklerini duyurdu. THY, 11 Ağustos'tan itibaren Adana ve Mersin varışlı veya çıkışlı seyahat etmek isteyen yolcuların uçuş aramalarında Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı seçmeleri gerektiğini belirtti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı A Grubu Terminal İşletme Ruhsatını Aldı

Çukurova Uluslararası Havalimanı'na "A Grubu Havaalanı Terminal İşletme Ruhsatı" verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen "Havaalanı Sertifikası İmza Töreni"nde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "A Grubu Havaalanı Terminal İşletme Ruhsatı" Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'ya takdim edildi.

Bakan Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada, projenin tüm gereklerin yerine getirilerek hayata geçirildiğini belirterek, "Burası tüm gerekler yerine getirilerek açılmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah buradan memleketimize, bölgemize çok güzel seferler düzenlenmesini, ülkemizin, illerimizin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum," dedi.

 

"Tarihi Havalimanı Kapılarını Kapattı: Tüm Uçuşlar İptal" haberi, 11 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Tarihi Havalimanı Kapılarını Kapattı: Tüm Uçuşlar İptal haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarihi Havalimanı Kapılarını Kapattı: Tüm Uçuşlar İptal 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:59 Erdoğan'dan CHP’ye Dilruba Kayserilioğlu Üzerinden Eleştiri
  2. 15:49 Koç Holding’den Önemli Gelişme: İlk Satış Gerçekleşti
  3. 15:48 QNB Finansbank İsmini Değiştiriyor: İşte Yeni Adı!
  4. 15:48 Silinen WhatsApp Mesajlarını Geri Getirmek Mümkün! Bu Yöntemle Her Şey Ortada
  5. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  6. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  7. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  8. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  9. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  10. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  11. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  12. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  13. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  14. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  15. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  16. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  17. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  18. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  19. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  20. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
Ekonomi Haberleri