Tarikat lideri hakkında ikinci çocuk istismarı şikayeti

Tarikat lideri hakkında ikinci çocuk istismarı şikayeti

Tarikat lideri hakkında ikinci çocuk istisma... Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyyüp Fatih Şağban, gündeme 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar uygulamasıyla gelmişti.

Şağban’ın 10 yaşındaki bir çocuğu daha istismar ettiği öne sürüldü. CİMER üzerinden yapılan şikayet üzerine Şağban hakkında soruşturma açıldı.

Uşşaki Tarikatı Şeyhi Eyyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki çocuğu istismardan tutuklanmıştı. Geçtiğimiz gün  Sakarya’nın Akyazı ilçesinde müridinin çocuğunu istismar eden Şağban hakkında verilen ceza belli oldu. Cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Şağban, ‘cinsel istismardan’ suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BİR ÇOCUĞU DAHA İSTİSMAR ETMİŞ

Şağban, başka bir çocuğa daha istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayet edildi. CİMER üzerinden yapılan şikayet hakkında savcılık takipsizlik kararı verdi.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, 7 Ocak 2021’de yapılan gizli ihbarda, Eyyüp Fatih Şağban’ın başka bir müridinin 10 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu ileri sürüldü. İhbarda, Şağban’ın ceza aldığı istismar vakasındaki mağdur çocuğun “Dergahta 10 yaşlarında bir kız vardı. O da bana Fatih’in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olayla aynı gün oldu” şeklindeki ifadesine de yer verildi.

SAVCILIK: SOYUT İDDİALAR

Şikayetin CİMER tarafından Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, Şağban hakkındaki ikinci istismar iddiasında adı geçen çocuk ve annesi ifadeye çağrıldı. Anne, ifadesinde böyle bir olayın yaşanmadığını, böyle bir olayın yaşanması halinde çocuğunun kendisine anlatacağını belirtti.

Çocuk ise, pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, Eyyüp Fatih Şağban’ın yanına kalabalık bir şekilde gittiklerini, şeyhin elini öptüğünü, mağdur çocukla da dergahta tanıştıklarını söyledi.

Savcılık, şikayetle ilgili takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının gerekçesi şöyle açıklandı:

Her ne kadar CİMER’e yapılan ihbarda şüphelinin, mağdura ‘çocuğun cinsel istismarında bulunması nedeniyle ihbarda bulunulmuş ise de, mağdurun ve mağdurun annesi müştekinin alınan beyanlarında söz konusu olayın olmadığını beyan ettikleri, söz konusu ihbarın soyut nitelikte kaldığı, bu iddialara ilişkin iddiaları destekleyen başkaca tanık, belge ve benzeri somut bir delile ulaşılmaması nedeniyle soyut nitelik taşıdığı, aksine bir delilin de dosyaya yansımadığı, böylece şüpheli hakkında üzerine atılı suçtan kamu davası açmaya yeterli derecede şüpheye ulaşılamadığı anlaşılmakla kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

 

"Tarikat lideri hakkında ikinci çocuk istismarı şikayeti" haberi, 24 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Tarikat lideri hakkında ikinci çocuk istismarı şikayeti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarikat lideri hakkında ikinci çocuk istismarı şikayeti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
3. Sayfa Haberleri