Tatilden Sonra Kilolarınızı Kolayca Uğurlayın: İşte 8 Adımda Etkili Çözüm!

Tatilden Sonra Kilolarınızı Kolayca Uğurlayın: İşte 8 Adımda Etkili Çözüm!

Tatilden Sonra Kilolarınızı Kolayca Uğurlayı... Tatilde kilo kontrolünü sağlayamayanlar, tatil dönüşü hızla kilo vermek için çeşitli diyet programlarına başlıyor. Ancak uzmanlar, bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Tatil döneminde kilo kontrolünü sağlayamayanlar, tatil dönüşünde hızlı kilo verme programlarına yöneliyor. Ancak uzmanlar, sağlıklı kilo verme konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, sadece 8 adımda tatilde alınan kiloların sağlıklı bir şekilde verilebileceğini belirtiyor. Artık tatil dönüşü pişmanlık yaşamanıza gerek kalmayacak. İşte detaylar…

UZMANINDAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, bayram tatili ve okulların kapanmasıyla birlikte uzun bir tatil döneminin sona erdiğini belirterek, "Bu zamanlarda stres atıp keyifle dinlenirken alınan kilolar pek önemsenmiyor. Ancak tatil sonrası tartıya çıkıldığında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkınca keyifler kaçıyor" dedi.

8 ADIMDA KİLOLARI UĞURLAYIN

Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, tatilde alınan kiloların verilmesi için uygulanması gereken 8 adımı şöyle sıraladı:

yeni-proje-17.jpg

  1. Kahvaltıyı Atlamayın
    Öğün atlamak metabolizma hızınızı düşürür. Bu nedenle sabahları beyaz peynir, domates, salatalık, yeşillikler, yumurta, zeytin ve kepekli veya tam buğday ekmeği ile hafif bir kahvaltı yapın. Yağlı börekler ve işlenmiş gıdalardan uzak durun.

  2. Ana Öğünlerde Hafif Beslenin
    Yemek tabaklarınızın boyutunu küçültün. Ana öğünlerde zeytinyağlı veya baklagiller gibi hafif yemekler tercih edin, fast fooddan kaçının. Tatlı yemek istiyorsanız, bunu en fazla 2 top dondurma ile sınırlayın.

  3. Ara Öğünleri Kaçırmayın
    Ana öğünlerde alınan besinler temel enerji ihtiyacını karşılarken, ara öğünlerde alınan besinler kan şekerini dengeler ve açlık hissini azaltır. Ara öğünlerde lifli besinler, yulaflı taze meyveli müsli, taze meyve, iç ceviz, çiğ fındık ve badem tercih edin.

  4. Yemeğinizi Yavaş Yiyin
    Beynimiz ile midemiz arasında yemek yerken bir iş birliği vardır. Besinlerin midemize ulaşması ile beynin doyma merkezinin uyarılması arasında yaklaşık 25 dakika geçer. Bu nedenle yemeğinizi yavaş yiyin. Bu, şişkinlik, hazımsızlık ve yanma gibi şikayetlerin de önüne geçer.

  5. Karbonhidratı Sınırlayın
    Hedef kilo vermek olsa da bunu sağlıklı bir şekilde yapmak önemlidir. Ekmek, pilav ve makarna yerine ölçülü olarak bulgur pilavı, kepekli veya tam buğday ekmeği tüketin.

  6. Meyveyi Kontrollü Tüketin
    Meyvelerin içerdiği fruktoz, yüksek glisemik etkiye sahip olup, fazla tüketilmesi kan şekerini yükseltir ve sık acıkmaya neden olur. Bol su ve lif içeren karpuz, şeftali, avokado, elma ve muz gibi meyveleri porsiyon kontrolü yaparak tüketin.

  7. Bol Su İçin
    Metabolizma için hayati öneme sahip olan su, sıcak yaz aylarında daha da önemlidir. Su, ödem atılmasına yardımcı olur ve tokluk hissi vererek açlıkla başa çıkmayı sağlar. Günde en az 2-2,5 litre su tüketin.

  8. Düzenli Egzersiz Yapın
    Hem genel sağlık hem de kilo kontrolü için düzenli egzersiz şarttır. Haftada en az 4-5 gün, orta tempolu yürüyüşler, yüzme, bisiklete binme veya dans gibi aktiviteler yapın. Bu, kilo kontrolüne yardımcı olur ve iştahınızı kontrol altında tutar.

Diyetisyen Duygu Özbay’ın önerileriyle, tatil dönüşü alınan kiloları sağlıklı bir şekilde verebilir ve formunuzu koruyabilirsiniz.

 

"Tatilden Sonra Kilolarınızı Kolayca Uğurlayın: İşte 8 Adımda Etkili Çözüm!" haberi, 21 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Tatilden Sonra Kilolarınızı Kolayca Uğurlayın: İşte 8 Adımda Etkili Çözüm! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tatilden Sonra Kilolarınızı Kolayca Uğurlayın: İşte 8 Adımda Etkili Çözüm! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:56 Siirt’te trafik kazası: 7 yaralı var
  2. 17:30 Bir Seçil Erzan vakası da İzmir’de: 300 milyonluk vurgun yapıldı
  3. 17:20 Özge’ye bıçakla saldırdı peşinden intihar etmiş oldu
  4. 17:16 Galatasaray yeni orta sahasını Fransa'da buldu! Aslan 30 milyon euroluk bombayı eline aldı
  5. 16:57 En büyük düşmanımız: Kafamızın içindeki zorbalar
  6. 16:42 Eşinden Gizli Alışveriş Yaptığı Belli Olmasın Diye "Kargocu Evimi Soydu" iddiasını ortaya attı
  7. 16:38 Mali'nin Yarışmasında İlk Araba Sahiplerini Buldu! Sevinçten Aile Gözyaşlarını Tutamadı
  8. 16:35 Demir yüklü kamyon devrildi: 1 ağır yaralı var
  9. 16:26 Ayvalık Devlet Hastanesi'nde Sağlık Çalışanlarının Öğle Yemeğinden Canlı Böcek Çıktı
  10. 16:21 İzmit'te Bağ Evinde Hint Keneviri Eken 4 Sanık Hakim Karşısında
  11. 16:13 Kayıp olarak aranıyordu. Su kanalında bulundu!
  12. 16:07 Mahsun J, Ronaldo karesiyle gündem oldu!
  13. 16:01 İYİ Parti'nin kurucularından Koray Aydın istifa etti!
  14. 15:59 Paris Hilton'dan cinsel istismar itirafı: "Zorla ilaç verildi"
  15. 15:55 İstanbul'da 17 Dönümlük Çiftlik Kuran İlker Ayrık Yeni İşini Açıkladı! Müjde Geldi!
  16. 15:32 Beşiktaş'tan sürpriz transfer. Martin'i aldığını açıklamış oldu
  17. 15:27 Karısını bıçaklayıp, aynı bıçakla intihar etti! Son dakika!
  18. 15:18 Flört uygulamasında tanıştığı iki kadınla kiraladığı evde buluşan oyuncu ölü olarak bulundu
  19. 15:09 Dursun Özbek açıkladı: "Milli takım tüm Türkiye’yi sevince boğdu, şimdi sıra Avusturya’da!"
  20. 14:55 ’Soyuldum’ diyen kadın Oscarlık senaryoya imza atmış
Sağlık Haberleri