TBMM Başkanı Şentop’tan Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Şentop’tan Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Şentop’tan Meclis’teki bütçe gö... "Bu meclise TBMM’ye hürmeti olmayanların millete herhangi bir vaadi de olamaz!"

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bu meclise TBMM’ye hürmeti olmayanların millete herhangi bir vaadi de olamaz. Eğer bu parlamentoya saygı göstermiyorsanız niye siyaset yapıyorsunuz, niye parlamentonun içinde buluyorsunuz?” diye tepki gösteren Şentop, “Parlamentolar konuşma mekanlarıdır. Herkes her şeyi konuşabilir. Hakaret fikir hürriyeti değildir. Gürültü yapmak bir fikir açıklamak değildir. Parlamentonun çalışmalarını, konuşulanların açıklamalarını saygı ile takip etmek lazım” diye uyardı.

Şentop, “Dolayısıyla fikre fikirle cevap verilir. Gürültü yaparak sıra kapaklarına vurarak, slogan atarak, koro halinde bir parlamentoda değil de sanki ilkokulda ortak koro marifetiyle kürsüdeki hatipleri konuşturmamak yanlış işlerdir. TBMM’ye yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Şentop’un açıklaması şöyle:

“Bu meclise TBMM’ye hürmeti olmayanların millete herhangi bir vaadi de olamaz. Eğer bu parlamentoya saygı göstermiyorsanız niye siyaset yapıyorsunuz, niye parlamentonun içinde buluyorsunuz? Milletvekillerinin bence birçok içtüzükten Anayasa’dan kaynaklanan toplumsal birçok görevi vardır lakin birinci mesele TBMM’ye saygı göstermektir. Tarihi ile bugünü ile saygı göstermektir. Eleştirilerek konular olabilir. Meclis’le de olabilir işleyişle de ilgili olabilir, milletvekilleriyle ilgili olabilir. Ama bu Melis’e ve meclisimizin en çok kıymet vermiş olduğumuz gazilik unvanına karşı bir saygısızlığı hiç kimsenin mazur görmesi mümkün değil. Yönetme, şüphesiz birçok mekanizma var iç tüzükte, başkana yetki veren mekanizmalar var. Ama siz de biliyorsunuz ki bütçe görüşmeleri özel bir takvimi içerisinde yapılıyor. Dolayısıyla bu takvimin işleyişini de dikkate alarak hareket etmek lazım. Sadece başkanın sorumluluğu değil herkesin bu sorumluluk içerisinde hareket etmesi lazım. Burası kişisel mekanlarımız değil, evimiz, işyerimiz değil. Burası milletimizin mekanıdır. Milleti temsil sorumluluğu çerisinde hareket etmek gerekir.

Parlamentolar konuşma mekanlarıdır. Herkes her şeyi konuşabilir. Hakaret fikir hürriyeti değildir. Gürültü yapmak bir fikir açıklamak değildir. Parlamentonun çalışmalarını, konuşulanların açıklamalarını saygı ile takip etmek lazım. Farklı görüşü olanların da sözlerini söyleyebilecekleri imkanlar iç tüzüğümüzde de vardır. Gerek ben gerek başkanvekilleri her zaman buna saygı gösteriyorlar. Dolayısıyla fikre fikirle cevap verilir. Gürültü yaparak sıra kapaklarına vurarak, slogan atarak, koro halinde bir parlamentoda değil de sanki ilkokulda ortak koro marifetiyle kürsüdeki hatipleri konuşturmamak yanlış işlerdir. TBMM’ye yakışmıyor ve milletimiz de bunu çok yakından takip etti, canlı yayın vardı. Milletimizin değerlendirmesinden hiçbir şey kaçmaz.”

 

"TBMM Başkanı Şentop’tan Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama" haberi, 06 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TBMM Başkanı Şentop’tan Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM Başkanı Şentop’tan Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri