Tekel bayileri, içkide ÖTV ve KDV indirimi istedi: Yoksa hepimiz batacağız

Tekel bayileri, içkide ÖTV ve KDV indirimi istedi: Yoksa hepimiz batacağız

Tekel bayileri, içkide ÖTV ve KDV indirimi i... "Elektrik zamlarında da ciddi anlamda geri adım atın"

Temel gıda maddelerine gelen yüzde 7’lik KDV indiriminin ardından Tekel Bayileri Platformu üyeleri de alkollü içeceklerde KDV ve ÖTV indirimi istedi. Platform üyesi Bülent Cansın, “İnsanlar, bu şekilde giderse bizlerin dükkanını gasp edecek. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen alkoldeki ÖTV ve KDV oranlarını makul seviyeye getirin” dedi. Platform üyesi Ozan Aydoğan ise elektrik zamlarının geri çekilmesini talep ederek, “Elektrik zamlarından sonra mum bile boynunu bükmek zorunda kalmış. Bu elektrik zamları geri alınmadığı sürece kötü şartlar esnafı beklemektedir. Kiranın iki katı elektrik faturası gelirse zannetmiyorum ki hiçbir esnaf bunun karşısında dayanamaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı temel gıda maddelerindeki yüzde 7’lik KDV indirimi uygulamaya girdi. Tekel Bayileri Platformu üyeleri de alkollü içeceklerde KDV ve ÖTV indirimi beklediklerini açıkladı.

Platform üyesi Bülent Cansın, elektrik faturalarının kiralarından fazla geldiğini aktararak, “Bir dükkan kirasından fazla elektrik faturası ödüyoruz. Dolaplarımızı çalıştıramamaya başladık. Müşteriler sıcak ürün aldığı için bize tepki gösteriyorlar” dedi.

Cansın, gıdada yapılan KDV indiriminin kendi sattıkları ürünlerde de yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Zaten biz, çok gıda ürünü satan esnaflar değiliz. Alkolde ivedilikle ÖTV ve KDV oranının düşürülmesi gerekmekte. Satışlarımız tamamen durdu. Personel çıkarmak zorunda kaldık. Bir personel çalıştırıyordum, çıkarmak zorunda kaldım. 7/24 çalışıyorum. Sabah kalkıyorum, gecenin ilerleyen saatlerine kadar dükkanımda tek başıma çalışıyorum. Bakın, yarın bir gün birçok esnaf arkadaşımız batacak. İşsizlik çoğalacak, hırsızlık, gasp artacak. İnsanlar, bu şekilde giderse bizlerin dükkanını gasp edecek. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen alkoldeki ÖTV ve KDV oranlarını makul seviyeye getirin. Elektrik zamlarında da ciddi anlamda geri adım atın. Yoksa hepimiz batacağız. Yetkililer, küçük esnaf olarak lütfen bizlerin sesini duysun.”

"Ampul ile kararan tek ülkeyiz"

Platform üyesi Cenk Emanet ise elektriğe gelen zamlar nedeniyle zor durumda olduklarını aktararak, “Küçük esnaf olarak dolaplarımızı çalıştıramıyoruz. Lambalarımızın sayılarını azaltmaya başladık. Mecburen kısıyoruz. Hiçbir küçük esnaf bunların altından bu şekilde kalkamayacak” dedi.

Emanet, alkollü içeceklerden alınan vergide de indirim beklediklerini açıklayarak, “Gıdada yapılan KDV indiriminin, ÖTV ve KDV’si yüksek olan alkolü içeceklerde de yapılmasını bekliyoruz. Bir de artık işin mizah tarafı var. Ampul ile kararan ne yazık ki tek ülkeyiz” diye konuştu.

"Herkes kepenk kapatmak zorunda kalacak"

Platform üyesi Ozan Aydoğan da elektrik zamlarına dayanamadıklarını kaydederek, “Elektrik zamlarından sonra mum bile boynunu bükmek zorunda kalmış. Bu elektrik zamları geri alınmadığı sürece kötü şartlar esnafı beklemektedir. Kiranın iki katı elektrik faturası gelirse zannetmiyorum ki hiçbir esnaf bunun karşısında dayanamaz. Herkes kepenk kapatmak zorunda kalacaktır. Zamlar geri alınsın” dedi.

"Tekel bayileri, içkide ÖTV ve KDV indirimi istedi: Yoksa hepimiz batacağız" haberi, 16 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tekel bayileri, içkide ÖTV ve KDV indirimi istedi: Yoksa hepimiz batacağız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tekel bayileri, içkide ÖTV ve KDV indirimi istedi: Yoksa hepimiz batacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri